İzmir’den Kars’a 150 ton tohum desteği!

İzmir’den Kars’a 150 ton tohum desteği!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından Kars çiftçisine 150 ton arpa ve buğday desteği verildi. Tohumlar düzenlenen törenle tarlalara ekimi yapıldı.

Volkan KARABAĞ

Geçtiğimiz yıl kuraklıkla mücadele eden Kars’ın Susuz ilçesinde yaşayan çiftçilere can suyu niteliğindeki 150 ton arpa ve buğday tohumunu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer dağıttı.

Bir çiftçinin tarlasında düzenlenen törene CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, CHP Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, CHP Susuz Belediye Başkanı Oğuz Yantemur ile il ve ilçe teşkilat mensupları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ve halk oyunları gösterisi ile başlayan programda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Gerçekten Anadolu öyle bir coğrafya ki biz İzmir’de hasada hazırlanıyoruz, burada ekime geldik. Bir tarafta hasat bir tarafta ekim yapılabilen olağanüstü bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu yoksulluk ve bu kuraklık hiçbirimizin hak etmediği bir tablo ve emin olun ki bu bir kader değil, çünkü bu bereketli toprakların bereketini birileri hortumlasın diye onlara aktardılar ve buradaki küçük üreticiyi yoksullaştırdılar. Bu bir politik ve siyasi bir tercihti. Bu tercihin sonuçlarını yaşıyoruz bugün Anadolu’da. Karşılaştığımız yoksulluk ve kuraklık tamamen yanlış tarım politikalarının sonucudur, bir kader değildir. Onun için başka bir tarım mümkündür diyoruz. Bu bereketli toprakların bereketiyle karnını doyuran, yüzlerce yıldır atasından devraldığı topraklarda huzurlu yaşamını devam ettiren, sağlıklı güle oynayan, güler yüzlü  hayatını devam ettiren köylümüz, üreticimiz artık üretimden vazgeçme noktasına gelmiştir, hayvanını kesme noktasına gelmiştir. Biz buğday ve arpa tohumu getirirken aslında umudu yeşertmeye geldik. Çünkü biliyoruz ki bu mümkün ve bunu el ele verirsek başarırız.” dedi.

Başkan Soyer ve beraberindekiler daha sonra “kurda, kuşa, aşa” diyerek arpa buğdayını elleriyle tarlaya ektiler.

izmir’den-kars’a-150-ton-tohum-destegi!-(1).jpgizmir’den-kars’a-150-ton-tohum-destegi!-(2).jpgizmir’den-kars’a-150-ton-tohum-destegi!-(3).jpgizmir’den-kars’a-150-ton-tohum-destegi!-(4).jpgizmir’den-kars’a-150-ton-tohum-destegi!-(5).jpgizmir’den-kars’a-150-ton-tohum-destegi!-(6).jpgizmir’den-kars’a-150-ton-tohum-destegi!-(7).jpgizmir’den-kars’a-150-ton-tohum-destegi!-(8).jpgizmir’den-kars’a-150-ton-tohum-destegi!-(9).jpgizmir’den-kars’a-150-ton-tohum-destegi!-(10).jpgizmir’den-kars’a-150-ton-tohum-destegi!-(11).jpgizmir’den-kars’a-150-ton-tohum-destegi!-(12).jpgizmir’den-kars’a-150-ton-tohum-destegi!-(13).jpgizmir’den-kars’a-150-ton-tohum-destegi!-(14).jpgizmir’den-kars’a-150-ton-tohum-destegi!-(15).jpgizmir’den-kars’a-150-ton-tohum-destegi!-(16).jpgizmir’den-kars’a-150-ton-tohum-destegi!-(17).jpgizmir’den-kars’a-150-ton-tohum-destegi!-(18).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler