Kafkas Üniversitesi kepenk mi kapatıyor?

Kafkas Üniversitesi kepenk mi kapatıyor?

Pandemi nedeniyle ciddi zarara uğrayan Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) kısıtlamalara gitti. “Devlet menfaatini gözeten” Senato, Konuk Evi’ni kapattı.

KARS HAKİMİYET

Yaklaşık 1 yıldır ülkemizde görünen koronavirüs salgını nedeniyle alınan pandemi tedbirleri esnafı etkilediği kadar Kafkas Üniversitesini de etkiledi.

Geçtiğimiz ay Kafkas Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde yemek alım ihalesini fesheden Kafkas Üniversitesi şimdi de Prof. Dr. Nihat Bayşu Konuk Evi Müdürlüğü’nü kapattı.

Hem Kafkas Üniversitesi Senatosu tarafından alınan kararla kapatılan Konuk Evi’nde hem de hastanede çalışan onlarca işçi işsiz kaldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karar doğrultusunda koronavirüs pandemisi sürecinde iş kayıplarını önlemek amacıyla uygulamaya konan işten çıkarma yasağı uygulaması 17 Mart 2021 tarihine kadar devam ediyor.

Bu kararı anımsatan işçiler, yıllardır emek verdiklerini ve bir anda kapının önüne konulmanın zor olduğunu ayrıca pandemi nedeniyle esnafın durumunun belli olduğunu ve iş bulamayacaklarını beyan ederek, “Kafkas Üniversitesi Senatosu “Devlet menfaatini gözeterek” Konuk Evi’ni kapattı. Ancak biz işsiz kaldık. Bize kim iş verecek, biz ne iş yapacağız.” dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler