Kağızman’da Hıfzı KYK Yurdu hizmete girdi

Kağızman’da Hıfzı KYK Yurdu hizmete girdi

Kağızman'da toplam 534 öğrenciye hizmet verecek Şair Hıfzı KYK Kız ve Erkek öğrenci Yurdu öğrenci ağırlamaya başladı.

Volkan KARABAĞ

Kredi Yurtlar Kurumu Kağızmanlı Şair Hıfzı Yüksek öğrenim Erkek ve Kız Öğrenci Yurdu, 2021-2022 eğitim öğretim yılıyla birlikte hizmete girdi. Kağızman Meslek Yüksek Okulunu tercih eden ve yurda kayıt yaptırmaya hak kazanan kız ve erkek öğrenciler konaklamaya başladı.

Kağızman Şair Hıfzı KYK Kız ve Erkek öğrenci yurdu pandemi koşulları altında HES kodları sorgulanarak içeri alınıp kayıtları yapılıyor, öğrenci ve çalışanlar da dahil olmak üzere her türlü dezenfekte yapılarak temizlik ve hijyene dikkat ediliyor.

Meslek Yüksek Okulu yanındaki Şair Hıfzı KYK Kız ve Erkek Öğrenci Yurdu, 524 ve 10 engelli öğrenci olmak üzere  toplam 534  yatak kapasiteli yurtta kontenjanın yarısından fazlasına yakını doldu. Kağızman Meslek Yüksek okulunun tercihlerde büyük ilgi görmesi sonucu 277 öğrenci kayıt yaptırdı.

Kağızman Şair Hıfzı KYK Yurtları Müdürü Aladdin Karagöl yaptığı açıklamada, 'Kağızman'daki yüksekokul öğrencilerimiz için önemli bir ihtiyacı karşılamaktayız. Yeni yurdumuz ilçemize ve öğrencilerimize inşallah uzun yıllar hizmet verecek. Yurt binamızın yapılmasında emeği geçen başta 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, ayrıca emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.

kagizman’da-hifzi-kyk-yurdu-hizmete-girdi-(1).jpegkagizman’da-hifzi-kyk-yurdu-hizmete-girdi-(2).jpegkagizman’da-hifzi-kyk-yurdu-hizmete-girdi-(3).jpegkagizman’da-hifzi-kyk-yurdu-hizmete-girdi-(4).jpegkagizman’da-hifzi-kyk-yurdu-hizmete-girdi-(5).jpegkagizman’da-hifzi-kyk-yurdu-hizmete-girdi-(6).jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler