Kağızman'da tek odalı evde yaşam mücadelesi!

Kağızman'da tek odalı evde yaşam mücadelesi!

Kağızman’da eşi sağır ve dilsiz, annesi hasta olan Selma Bingöl’ün yaşam savaşı yürekleri sızlattı. Penceresine naylon çektiği tek odalı evde yaşam mücadelesi veriyor.

Volkan KARABAĞ

Kars’ın Kağızman ilçesi Aşağıdere Mahallesi’nde yaşayan 3 çocuk annesi Selma Bingöl (55), eşinin kalp hastası annesinin de şeker hastalığından dolayı vatandaşların yardımıyla yaşam savaşı veriyor.

Çok zor günler yaşadığını söyleyen Bingöl, “Annem şeker hastası, eşim sağır ve dilsiz olduğu için hiç bir gelirimiz yok. 3 çocuğum var, biri yanımızda yaşıyor. Hayırsever vatandaşların yardımıyla geçiniyoruz. Rahmet ayı Ramazanda çok büyük sıkıntılar çektik. Yağmurlardan dolayı evimiz çatısız olduğu için yıkıldı. Şimdilik evin yanında bulunan tek odalı olan yere sığındım, penceresi dahi yok poşet çektim. Sadece 700 TL engelli maaşım var onunla geçinmeye çalışıyorum. Şu an tek göz odadan başka gidecek yerim yok. Yetkililerden ve hayır sahiplerinden yardım istiyorum.” dedi.

ZUBEYDA TOPER: “EŞİM ÖLDÜ, TEK ODALI EVDE YANLIZ KALDIM KİMSE YARDIM ETMİYOR”

Kağızman Aşağıdere mahallesinde oturan Zübeyda Toper ise eşinin öldüğünden dolayı yalnız yaşadığını, yağmur ve kardan dolayı evini su bastığını, eşyalarının sular altında kaldığını anlatırken gözleri doldu. Toper, "Eşim öldü, yalnız kaldım, sadece üç aydan üç aya 300 TL maaş alıyorum bir odam, bir dökük banyom var. Geçen yağmur yağdı evimi su bastı eşyalarım su altında kaldı sağ olsunlar komşular geldi yardım edip gece sabaha kadar suyu boşaltıp bana yeni eşyalar getirip evime yerleştirdiler. Yetkililerden bana yardım etmelerini istiyorum.” ifadesini kullandı. 

kagizmanda-tek-odali-evde-yasam-mucadelesi!-(1).jpgkagizmanda-tek-odali-evde-yasam-mucadelesi!-(2).jpgkagizmanda-tek-odali-evde-yasam-mucadelesi!-(5).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler