Kakaç Köyü Taziye ve İmam Evine kavuştu

Kakaç Köyü Taziye ve İmam Evine kavuştu

Kars’ın Arpaçay İlçesine bağlı Kakaç Köyü’ne yapılan Taziye ve İmam Evi hizmete açıldı.

KARS HAKİMİYET

Yapımına geçen yıl muhtarlık tarafından başlanan Taziye Evi inşaatı, bu sezon Kars Valisi Türker Öksüz’ün talimatıyla Kaymakamlık tarafından devir alınarak tamamlandı. Alt katı taziye evi, üst katı İmam Evi olarak yapılan bina ilçe protokolünün katılımıyla vatandaşın kullanımına sunuldu.

Açılış programında konuşan Arpaçay Kaymakamı Abdil Koç, Kakaç taziye evini Vali Türker Öksüz’ün talimatıyla devir aldıklarını, yaz boyu çalışarak kışa yetiştirdiklerini, maliyetinin büyük bir kısmının Kaymakamlık ödeneklerinden karşılandığını ama Kakaç Köyü Derneği ile İstanbul’da bulunan hayırseverlerin de maddi anlamda destek çıktıklarını, bir anlamda devlet vatandaş işbirliği ile ortaya güzel bir eser çıktığını söyledi.

Kaymakam Koç, Arpaçay’ın Ermenistan sınırında bulunan Kakaç Köyü’ne yapılan imam evi sayesinde en yakın zamanda imam hatip atamasının yapılmasını ve ezan sesinin serhat köyümüzde tekrar duyulmasını beklediklerini sözlerine ekleyerek emeği geçen herkese teşekkür etti ve hayırlı olsun temennisinde bulundu.

kakac-koyu-taziye-ve-imam-evine-kavustu-(2).jpgkakac-koyu-taziye-ve-imam-evine-kavustu-(1).jpgkakac-koyu-taziye-ve-imam-evine-kavustu-(3).jpgkakac-koyu-taziye-ve-imam-evine-kavustu-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler