Karakurt-Horasan yolu yarın açılıyor

Karakurt-Horasan yolu yarın açılıyor

65.Hükümet Ulaştırma Bakanı, Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı, Kars Milletvekili Prof.Dr. Yunus Kılıç’tan müjde; Karakurt-Horasan yolu yarın açılıyor.

KARS HAKİMİYET

Arslan ve Kılıç’ın yaptığı açıklama söyle;

Karakurt Barajının su tutması nedeniyle Karaurgan üzerinden verilen Sarıkamış-Horasan trafiği 18 Kasım Çarşamba günü Karakurt tarafında yeni yapılan yoldan verilecek. Baraj nedeniyle kapanan 50 kmlik eski yol yerine daha kuzeyden toplam 1780 metrelik viyadükleri de içeren 46 kmlik bölünmüş ve sıcak asfalt olan yeni yol yapıldığı herkesin malumudur. Yeni yolda 5 adet viyadük mevcut olup; en uzunu 513 metre olan Karakurt viyadüğü de dahil bunlardan 3 tanesi bitirildi.  Ayrıca 120 metre yükseklik, 575 metrelik uzunluğundaki Taşlıgüney-2 viyadüğü ve 313 metre uzunluğundaki Şehit Halit viyadüğünün inşaatı ise devam ediyor.

Sıcak asfalt olarak bitirilmiş olan bölünmüş yol yarın trafiğe açılacak olup, inşaatı devam eden iki viyadüğün olduğu yerlerde; trafik sıcak asfalt yapılmış olan bağlantı yollarından verilecek.

İlk milletvekilliğimiz döneminde başlatılan, Ahmet Arslan’ın Bakanlık döneminde diğer etaplarının ihalesi yapılarak temeli atılan, tamamı bitirildiğinde 750 milyon TL’ye mal olacak olan yüksek standardı yeni Karakurt-Horasan yolu hemşerilerimize ve yolu kullanacak olan misafirlerimize hayırlı ve uğurlu olsun.

Gün gün takip ettiğimiz yolun, kış girmeden trafiğe açılma aşamasına gelmiş olması nedeniyle mutluluğumuzu ifade ederken; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu ve önceki Bakanlarımıza, Karayolları Genel Müdürümüz Abdulkadir Uraloğlu ve önceki  genel müdürlerimize,  Karayolları Kars Bölge Müdürü Behçet Eren ve Erzurum Bölge Müdürü Alparslan Eşlik ve önceki bölge müdürlerimiz ile ekiplerine, yüklenicilere ve kontrol teşkilatlarına hemşerilerimiz adına teşekkür ediyoruz.”

karakurt-horasan-yolu-yarin-aciliyor-(1).jpgkarakurt-horasan-yolu-yarin-aciliyor-(2).jpgkarakurt-horasan-yolu-yarin-aciliyor-(3).jpgkarakurt-horasan-yolu-yarin-aciliyor-(4).jpgkarakurt-horasan-yolu-yarin-aciliyor-(5).jpgkarakurt-horasan-yolu-yarin-aciliyor-(6).jpgkarakurt-horasan-yolu-yarin-aciliyor-(1)_renamed_2943.jpgkarakurt-horasan-yolu-yarin-aciliyor-(2)_renamed_11450.jpgkarakurt-horasan-yolu-yarin-aciliyor-(3)_renamed_7381.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler