Kargalar elektrikleri kesmesin diye!

Kargalar elektrikleri kesmesin diye!

Kars il geneline elektrik sağlayan Aras Edaş il Koordinatörlüğü, başta kargalar olmak üzere göçmen kuşların neden olduğu elektrik arızalarını önlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

Tacettin DURMUŞ / www.karstanhavadis.com

Özelikle kırsal kesimlerde ilçe ve köylere elektrik sağlayan direklere konan karga ve göçmen kuşlar, arızlara neden olduğu için günlerce elektrik kesintileri yaşayan vatandaş artık rahat nefes alacak.

Kars Aras Edaş il Koordinatörü Bülent Gürel, gazetemize yaptığı açıklamada, il geneline elektrik sağlayan Aras Elektrik olarak kırsal kesimlerdeki elektrik hattı direklerinde kuşların neden olduğu arızaları önlemek için kapalı kablo ile önlem almak için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Müdür Gürel, özellikle köylere 1980’li yıllarda çekilen elektrik hattı ve kablolarının zamanla yıprandığını ve bu direklere konan başta kargalar olmak üzere göçmen kuşların çok sayıda elektrik arızasına neden olduğunu belirtti.

Kırsal kesimde bulunan direklerden geçen hatları kapalı kablo ile değiştirdiklerini ve böylelikle hem elektrik arızalarını en aza indireceklerini hem de kuş ölümlerini engellediklerini belirten Gürel, çalışmaların bu günde Arpaçay’ın Gediksatılmış köyünde devam ettiğini söyledi.

Yapılan çalışmalarla arıza ve kesintilerin sıfıra yakın düşeceğini belirten Aras Edaş Kars İl Koordinatörü Bülent Gürel, “Şu ana kadar yapmış olduğumuz çalışmalarla kırsal kesimlerde arızlarımız şu ana kadar en az yüzde 70 oranında azaldı. Arızaları sıfırlamak istiyoruz. Ayrıca yaklaşık 40 yıl önce elektrik verilen köylerimizde işletme bakım çalışmalarımızı da kendi elamanlarımız marifetiyle yapmaktayız. Son dönemde yaklaşık olarak bin 403 km alçak gerilim ve bin 297 km orta gelirim hattında bakım çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca 374 adet trafo postası 650 adet kutu 132 adet bina bakımı gerçekleştirdik. Aynı zamanda bütün köylerde armatür ve aydınlatma ve alçak gerilim bakımı ile ek olarak plansız olarak ekiplerimiz tarafından sürekli armatür bakımı yapmaktayız. Bu nedenle eski direkleri kaldırarak yerine demir direkler dikerek, tehlike ve kopma riski olan veya sarkık olan kabloları da değiştiriyoruz. Hatları da yeniliyoruz. Çalışmalarımız her gün ve 24 saat olarak vardiya usullü devam ediyor. Böylece yaklaşan kış öncesi de bakım çalışmalarımızı yaptığımız gibi elektrik kesintisini en aza indirmiş olmaktayız. İl merkezinde de trafo bakımları başta olmak üzere sayıları 600’ü aşan elektrik kutuların da bakımlarını yapıyoruz. Her ilçeye ayrı ayrı ekipler oluşturarak meydana gelen arızalara müdahale ederek elektrik kesintisini önlüyoruz. “dedi.

kargalar-elektrikleri-kesmesin-diye!-(4).jpgkargalar-elektrikleri-kesmesin-diye!-(5).jpgkargalar-elektrikleri-kesmesin-diye!-(6).jpgkargalar-elektrikleri-kesmesin-diye!-(1).jpgkargalar-elektrikleri-kesmesin-diye!-(7).jpgkargalar-elektrikleri-kesmesin-diye!-(8).jpgkargalar-elektrikleri-kesmesin-diye!-(3).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler