Karın ağrısıyla gitti, karnından 5 kilogramlık kitle çıktı

Karın ağrısıyla gitti, karnından 5 kilogramlık kitle çıktı

Kars’ta şiddetli karın ağrısıyla gittiği hastanede yapılan ameliyatla karnından 5 kiloluk kitle çıkarıldı.

Volkan KARABAĞ

Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Taşbaşı köyünde yaşayan 4 çocuk annesi Gülümser Daşdemir (51), yaklaşık 1 aydır yaşadığı şiddetli karın ağrısı şikayetiyle Harakani Devlet Hastanesi'ne müracaat etti.

Kadın hastalıkları ve doğum servisi doktorları tarafından yapılan tetkik ve MR görüntüleri sonucu karnında kitle olduğu tespit edilen Taşdemir, Erzurum Atatürk Üniversitesine sevk edildi. Eşi Celal Daşdemir ile birlikte gittiği hastanede ameliyat olması gerektiği ve 21 Nisan 2022 tarihine gün verildi.

Kars’taki evine dönen ve bir süre sonra yeniden şiddetli ağrıları başlayan Daşdemir, Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne müracaat etti. Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Refik Ersin Eroğlu tarafından ameliyata alındı.

Yaklaşık 1 saat süren ameliyatta Taşdemir’in karnından 5 kilo ağırlığında 40 santimetre genişliğinde kitle çıkarıldı. Yapılan pataloji sonunda kitlenin iyi huylu olduğu belirlendi. Ameliyat esnasında ve sonrasında herhangi bir komplikasyon oluşmadı.

Gülümser Daşdemir’in karnında bulunan kitlenin başarılı bir ameliyat sonrası alındığını söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Eroğlu, “Ameliyat sonrası kanser olmadığını düşündük ve ameliyatı sonlandırdık. Başarılı bir ameliyat geçti, patoloji doktorlarıyla konuştuğumuz kadarıyla 40 santimetre, 5 kiloluk bir kitle ve iyi huylu bir hastalık olduğunu düşündüklerini söylediler, kesin sonuçlar yaklaşık 15 gün içerisinde çıkacak. Hastamız ameliyat sonrası oldukça iyi kendini iyi hissetmesi sonucu yarın veya ertesi gün taburcu edeceğiz. Ameliyat esnasında hastamızın böbreğinin de farklı bir yere yerleşmiş olduğunu fark ettik. Bununla ilgili üroloji doktorlarımızda ameliyata dahil oldu, bunun önemli bir problem olmadığını ve takip edileceğini söylediler. Şuan hastamızın ufak tefek ağrılar dışında herhangi bir sıkıntısı yok. Ameliyat yaklaşık 1 saat kadar sürdü.” dedi.

Gülümser Daşdemir ise karın ağrısı ve kanamasının çok olduğunu, doktorların karnındaki kitlenin iyi huylu olduğunu söylemesinin kendisini memnun ettiğini, kendisini şimdi çok iyi hissettiğini ve ağrılarının olmadığını söyledi.

Hastane süreci hakkında bilgi veren Gülümser Daşdemir eşi Celal Daşdemir de, “Devlet Hastanesine geldik. Buradaki doktor bizi Erzurum’a sevk etti, Erzurum’da da ameliyat için 21 Nisan’a gün verdiler. Biz daha sonra Kars’a Ersin hocaya geldik, Allah razı olsun hocamızdan başarılı bir ameliyat gerçekleştirdi.” ifadesini kullandı.

karin-agrisiyla-gitti,-karnindan-5-kilogramlik-kitle-cikti-(2).jpgkarin-agrisiyla-gitti,-karnindan-5-kilogramlik-kitle-cikti-(3).jpgkarin-agrisiyla-gitti,-karnindan-5-kilogramlik-kitle-cikti-(4).jpgkarin-agrisiyla-gitti,-karnindan-5-kilogramlik-kitle-cikti-(5).jpgkarin-agrisiyla-gitti,-karnindan-5-kilogramlik-kitle-cikti-(6).jpgkarin-agrisiyla-gitti,-karnindan-5-kilogramlik-kitle-cikti-(7).jpgkarin-agrisiyla-gitti,-karnindan-5-kilogramlik-kitle-cikti-(1).jpgkarin-agrisiyla-gitti,-karnindan-5-kilogramlik-kitle-cikti-(8).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler