Kars AK Parti'den 'Belediye Başkanı' profili

Kars AK Parti'den 'Belediye Başkanı' profili

AK Parti Kars İl Başkanlığı, 24 Haziran genel seçimlerinden sonra ilk kez tüm teşkilatları ile İl Danışma Meclisi Toplantısında bir araya geldi.

Tacettin DURMUŞ - Volkan KARABAĞ

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Salonunda gerçekleştirilen toplantıya 65. Hükümet’in Ulaştırma Denicilik ve Haberleşme Bakanı AK Parti MKYK Üyesi Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Milletvekili Yunus Kılıç, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, İl Genel Meclis Başkanı Necati Dallı, Sarıkamış Belediye Başkanı Köksal Toksoy, Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun, ilçe başkanları ile il ve ilçe teşkilat mensupları katıldı.  

Toplantı sonrasında AK Parti Genel Merkezi tarafından Kars’ta gerçekleştirilen Siyaset Akademisi Kurslarına katılarak dereceye giren partililere plaketleri ve katılım belgeleri verildi.

Toplantıda konuşan AK Parti MKYK Üyesi Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Milletvekili Yunus Kılıç ve İl Başkanı Adem Çalkın, 29 Mart 2019 yerel seçimlerinin önemine değinerek adeta yerel seçim startı verdiler.

ÇALKIN: “BİN KİŞİDEN OLUŞAN TEŞKİLATLARIMIZ İLE KARS’A HİZMET EDİYORUZ”

Toplantıda ilk olarak söz alan AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, 24 Haziran Genel Seçimlerinden sonra ilk Danışma Meclisi Toplantısını gerçekleştirdiklerini hatırlatarak o süreçte gecesini gündüzüne katarak 2 milletvekili çıkartan tüm teşkilat mensuplarına teşekkür etti.

Güçlerini birilik ve beraberlikten aldıklarını ve AK Parti olarak çok büyük bir aile olduklarını da söyleyen Çalkın, Kars Merkez ilçe ile birlikte 7 ilçe ve bir belde teşkilatları ile birlikte bin kişiden oluşan bir aile olarak Kars’a hizmet ettiklerini ifade etti.

Konuşmasında hizmet ettikleri bu davanın başında Dünyaya ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyebilen bir Cumhurbaşkanının arkasında yürüyebilmenin şerefini yaşadıklarını da söyleyen Başkan Adem Çalkın: “Ben Bu davanın bir neferi olduğum için, Recep Tayip Erdoğan’ın bir yol arkadaşı olduğum için Allah’a sonsuz hamd ediyorum. Biz AK Parti hükümetinin 65. UDH Başkanı Ahmet Arslan ve milletvekillerimizin büyük girişimleri ile Kars’ı adeta şantiye haline getirdik. Lojistik Merkez, duble yolar, ilçelerimize yapılan yollardan tutun Hükümetimizin bir ile yapabileceği tüm yatırımlar il genelinde Kars’a yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor. Ben bu yatırımların Kars’a ulaşmasında büyük katkıları olan Sayın Bakanımıza ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum” dedi.

KILIÇ: “YÜZDE 30 OY ORANI İLE BELEDİYE BAŞKANLIĞINI KAZANIYORUZ VEYA KAYBEDİYORUZ”

Adem Çakın’ın ardından söz alan Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Milletvekili Yunus Kılıç ta 29 Mart’ta gerçekleştirilmesi planlanan yerel seçimlerde yarışacak belediye başkan adaylarının profilinin ve halka arasında kabul gören bir isim olması gerektiğine vurgu yaptı.

Partisinin Kars’ta yüzde 30’lar civarında bir oy oranıyla belediye başkanlığı kazandıklarına ve kaybettiklerine dikkat çeken Kılıç, her zamanki konuşmalarında dile getirdiği gibi Kars’ın Türkiye’nin en zor seçim bölgesi olduğunu söyledi.

AK Parti’nin Kars’ta en iyi belediye başkanını seçse bile yaklaşık olarak 10 kişinden 7’sinin kendilerine oy vermediğini ve seçimler sonrası kendilerinin aleyhinde konuştuğunun da altını çizen Milletvekili Kılıç, aday olacak ve seçilecek olan belediye başkanlarının bu 7 kişiye yapacakları hizmetleri çok iyi anlatmaları gerektiğini de söyledi. Belediye Başkanlarının hizmetlerini halkada en iyi şekilde anlatmaları gerektiğini de belirten Yunus Kılıç: “O yüzden belediye başkanları ve aday arkadaşlarımızın çok önemli fonksiyonları ve görevleri var. Bu nedenle tüm toplantılarda ve seçim çalışmalarında kendinizi ve yapacaklarınız hizmetleri çok iyi anlatmanız gerek. Ayrıca vatandaş ne diyorsa ne takdir diyorsa ona da saygı göstermek lazım. Sayın Bakanım ile birlikte size en fazla hizmeti getirebilecek bütün çalışmalarımız gece - gündüz demeden 4 yıl boyunca sürdürdük. Beklentilerimizi hiç öyle çıkarmadan son derece büyük huzur içerisinde uyum içerisinde sizi temsil ettik ve Karslının da alması gereken hizmetlerin ziyadesiyle fazlasıyla Kars ölçeğinde bir ilin alabileceğin den çok da fazlasıyla emin olun Karsa getirdik. Rakamlar açık Kars ölçeğindeki bir ilin alması gereken yatırımlar bellidir.”dedi.

ARSLAN: “YOLA ÇIKTIKLARINI YOLDA BULDUKLARINA DEĞİŞİRSEN, HEM YOLUNU KAYBEDERSİN HEM DOSTUNU”

Toplantıda son olarak söz alan 65. Dönem Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da 29 Mart’a yapılacak olan yerel seçimlerin önemine değinerek, her kese kapılarının açık olduğunu söyledi.

AK Parti’nin belediye başkan adaylarının misyonunu ve vizyonu Necip Fazıl Kısakürek'in ‘Yola çıktıklarını yolda bulduklarına değişirsen hem yolunu kaybedersin hem dostunu’ sözleri ile ifade eden Arslan mevcut belediye başkanlarına de adaylara önemli bir mesaj verdi.

Bir anlamda 6 ay sonda yapılacak olan yerel seçimin startını veren Arslan konuşmasında: “Yeni bir dönem başlıyor. 6 ay sonra bir yerel seçim var. Belediye başkanlarımızı,  Belediye Meclis üyelerimizi ve muhtarlarımızı yenileyeceğiz. Mevcut arkadaşlar devam etmek istiyorum deyip aday adayı olacaklar ve bunların yanı sıra birçok arkadaşımız benim de işlerim var.  Ben de bu hizmet yarışında aday olarak varım diyecek. Daha sonra vatandaşın teveccühü ile seçilip hizmet etmek istiyorum diyecek. Bizim da ortaya çıkacak arkadaşlara kapımız ve gönlümüz açık.  Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Şu anki duruşumuz aday adaylarının hepsi için eşit mesafededir. Aday adayları ortaya çıkacak teşkilatlarımızla konuşacağız,  sizlerle konuşacağız, vatandaşı dinleyeceğiz.  Aday adayı olan kişinin meziyetlerini, maharetleri, birikimlerini değerlendireceğiz. İnsanımıza hizmeti nasıl dönüştürebilirler ona bakacağız ve döneceğiz genel merkezimize bütün hepimiz fikrimizi söyleyeceğiz.  Kim en iyi ki hizmet edebilir onu değerlendireceğiz. Sayın Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımızın tanımladığı sıfatlara uygun ise bu işi başarabilecekse o dayın arkasında duracağız. Çok başarılı, çok becerikli insanımıza hizmet edecek aday adayları ortaya çıksın ki onların içinden en iyisine karar verme konusunda Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Üstat Necip Fazıl Kısakürek'in ‘Yola çıktıklarını yolda bulduklarına değişirsen hem yolunu kaybedersin hem dostunu” sözlerinin anlamı bizim için çok önemli. Burada kimlere mesaj var. Önce bize mesaj var. Çünkü şu an görev almış olanlar olarak bir sorumluluğumuz var.  Yolda bulduklarımıza da bakacağız. Elbette ki hiç şüphe yok. Ama yola çıktıklarımızı hem unutmayacağız hem başkalarını tercih etmeyeceğiz, onlardan vazgeçmeyeceğiz onlarla birlikte bu yolu yürüyecek buna hiç ama hiç şüphe yok. Ancak Bu şu anlama gelmiyor yola çıktıklarımızdan bazıları bizi arkamızdan hançerlerse, bu davaya ihanet ediyorsa onlarla da yola devam etmeyiz.” Şeklinde konuştu.

kars-ak-partiden-belediye-baskani-profili-(1).jpgkars-ak-partiden-belediye-baskani-profili-(2).jpgkars-ak-partiden-belediye-baskani-profili-(3).jpgkars-ak-partiden-belediye-baskani-profili-(4).jpgkars-ak-partiden-belediye-baskani-profili-(5).jpgkars-ak-partiden-belediye-baskani-profili-(6).jpgkars-ak-partiden-belediye-baskani-profili-(7).jpgkars-ak-partiden-belediye-baskani-profili-(8).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler