Kars Belediye Başkanı Karaçanta’nın Malazgirt açıklaması

Kars Belediye Başkanı Karaçanta’nın Malazgirt açıklaması

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, "Türklerin Anadolu’ya girişleri 16 Ağustos 1064 Ani fethiyle başlamıştır." dedi.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta,Türklerin Anadolu’ya girişlerinin 16 Ağustos 1064’te Ani fethiyle başladığını belirtti. 

Başkan Karaçanta, 1071’de Malazgirt zaferine giden sürecin temellerinin ise Kars Ani’den 1064 yılında atıldığını söyledi. 

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “Kars Belediyesi Kent Konseyi tarafından 12 Ağustos 2014 yılında yaptığımız açıklamada;1071 olarak bilinen Türklerin Anadolu'ya girişinin 1064 Anadolu'nun fethiyle olduğunu ve törenlerin de 16 Ağustos'ta yapılması gerektiğini tekrar yenilemek isteriz” dedi. 

“Türklerin Anadolu’ya giriş programı Kars’ta yapılmalı” 

Türklerin Anadolu’ya 1064 yılında Ani’den olduğunun altını çizen Başkan Murtaza Karaçanta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ekinliklerinin Kars’ta yapılmasını istedi. 

Karaçanta, “Biz Gazi Kars olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan‘dan talebimiz her yıl düzenli olarak yapılan Türklerin Anadolu’ya girişi program , etkinlik ve kutlamalarının Serhat şehrimizde yapılmasıdır. Yine Muş Malazgirt’ de yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı köşkünün Kadim Türk yurdu olan Kars Ani'de inşasının başlatılmasıdır.Tarihi veriler ışığında Kars Ani’nin Türklerin Anadolu’ya giriş kapısı, ilk Türk yurdu olması münasebetiyle yapılması öngörülen Cumhurbaşkanlığı Köşkünün yapımında şahsım, Kars Belediye Başkanlığı ve halkımızla birlikte üzerimize düşen görev ve vazifeyi seve seve yerine getirmeye hazırız” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler