Kars Belediyesi ücretsiz spor okulu kayıtları başladı

Kars Belediyesi ücretsiz spor okulu kayıtları başladı

Kars Belediyesi, 2019 yılının Eylül ayında kurduğu Serhat Spor Kulübü bünyesinde ücretsiz spor okulları kayıtlarının başladığını açıkladı.

KARS HAKİMİYET

Geçtiğimiz yıl Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen ve Başkan Yardımcısı Şevin Alaca'nın çabaları sonucunda kurulan Serhat Spor Kulübü, belediyenin finans ve fiziki imkansızlıklara rağmen ilgili sezonlarda lig ve müsabakalara katılma gayreti gösterdiği belirtildi.

Kars Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada, Kars'taki çocuk ve gençleri sportif aktivitelere dahil edip gelecekte de spor ile iç içe bir yaşam sürmelerine öncülük etmek amacıyla başlatıldığı belirtilerek, ücretsiz kurslarda 7 ayrı branşta eğitim verileceği bildirildi.

Kurumda görevli olan eğitmenler ve dışarıdan alınacak destek ile verilecek olan kurslarda; futbol, basketbol, voleybol, güreş, masa tenisi, atletizm, kick boks branşlarında hocalar eşliğinde eğitimler verileceği de yapılan açıklamada belirtildi.

Kars Belediyesi Serhat Spor Kulübü antrenörlerinden Ziya Yokuş; Kulübün açıldığı günden bugüne kadar erkek futbol, kadın futbol, yıldız kızlar futbol ve atletizm takımları ile kentteki çocuk ve gençler için sportif aktivite alanı sağlamak için çalışmalarını ve temaslarını sürdürdüğünü belirtti. Bölgedeki ve Ülkedeki müsabakalara katılmaya başlayan sporcuların farklı dereceler de elde etmeye başladığını söyleyen Yokuş, “Şimdiye kadar atletizmde Türkiye 4.'sü, Yıldız Kızlarda da Bölge 1.'si gibi dereceler kazandık. Belediye Kulübü bünyesindeki diğer çalıştırıcılar ile önlerindeki lig ve müsabakalara katılmak üzere idman ve çalışmalarını pandemi günlerinde kontrolü biçimde sürdürmekteyiz. Kayıtları açılan ücretsiz spor okulu ile de Kulüp için sporcu altyapısı oluşturmayı amaçlamaktayız.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler