Kars Belediyesi’nin logosu değişiyor!

Kars Belediyesi’nin logosu değişiyor!

Kars Belediye Başkanlığı kurumsal logosunda değişikliğe gidiyor. Kars Belediye Başkanlığı logo değişikliği için yarışma düzenliyor.

Volkan KARABAĞ / KARS HAKİMİYET

Kazanılan logo sahibine 3 bin lira para ödülünün olduğu yarışmaya katılım koşulları ve şartnamesi şöyle:

KARS BELEDİYESİ KURUMSAL LOGO YARIŞMASI KATILIM KOŞULLARI  VE ŞARTNAMESİ

Yarışmayı Düzenleyen Kurum: Kars Belediye Başkanlığı

Yarışmanın Adı: Kars Belediyesi Kurumsal Logo Yarışması

Yarışmanın Amacı: Kars Belediyesi’nin kurumsal kimliğinin ön plana çıkarmak üzere, akılda kalıcı ve işlevsel kullanımına imkan sağlayacak şekilde bir kurumsal logo tasarımının seçilmesi.

Yarışmanın Konusu: Yüzyıllar öncesinden, yakın tarihe kadar birden çok medeniyet ve topluluğa ev sahipliği yapmış, günümüzde halen ayakta olan antik ve tarihi yapılarıyla, şehrin ismiyle bütünleşmiş yeme-içme çeşitlilikleriyle ve her mevsim birbirini kıskandıran doğal güzellikleriyle, son yıllarda onbinlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği alternatif bir turizm kenti haline gelen Serhat şehrimizin; tarihi, mimari yapısı, kültürel dokusu ve coğrafi-iklim değerlerini de gözönünde bulundurarak Kars Belediyesi’nin kurumsal kimliğine uygun bir tasarım olmalıdır.

Yarışmanın Katılım Koşulları:

a)         Katılım ücretsiz olup, yaş sınırı yoktur. Yapılan yarışma, seçici kurul üyeleri ile birinci derecedeki yakınları dışındaki şahıslar hariç herkese açıktır. Adaylar, yarışmaya en fazla 2 adet eserle katılabilirler.

b)         Çalışmanın esin kaynakları ile kullanılan renk ve simgelere ilişkin açıklamalar eser ile birlikte gönderilmelidir.

c)         Tasarlanan logoda “Kars Belediyesi” yazısının yer alması gerekmektedir.

d)         Sunulan eser/eserlerde bir kompozisyon bütünlüğü olmalıdır.

e)         Eser Boyutları: Tüm çizimler A4 beyaz kağıt üzerine uygulanacak olup, 15x15 cm ebadında renkli ve siyah-beyaz iki adet çalışma örneği ile birlikte, 3x3 cm ebadında renkli ve siyah-beyaz iki adet küçük tasarımlar A4 kağıdın sağ üst köşesine yan yana gelecek şekilde yapıştırılarak gönderilmelidir. Yapılan eserlerin basılmış örnekleri ile birlikte, bir CD içerisinde eser/eserlerin vektörel (Adobe Illustrator, Auto CAD Drawing, Corel Draw, Photoshop, Jpeg, vb.) formatta kaydedilmiş örnekleri de olmalıdır. Eserler mukavva vb. yüzeylere yapıştırılmamalıdır.

f)         Eser sahiplerinden, jüri kurulunun görüşü doğrultusunda değişiklikler yapılması istenebilir. Bunun için ödül tutarı dışında bir ödeme yapılmaz.

g)         Yarışmacıların onayı olmadan eserler üzerinde hiçbir ekleme, düzeltme veya değişiklik yapılamaz.

h)         Kars Belediye Başkanlığı, jüri kurulu raporu doğrultusunda yarışmada ödüle layık bir eser bulamadığı takdirde yarışmayı iptal etme hakkına sahiptir.

ı)         Teslim edilen eserler Türk Patent Enstitüsünce daha önce korunmaya alınmamış, tescil başvurusu yapılmamış ve herhangi bir yerde sunulmamış olmalıdır. Konu ile ilgili oluşabilecek tüm cezai müeyyidelerden eser sahibi sorumludur.

j)          Yarışmacılar eserlerini gönderme aşamasında “rumuz” kullanacaklardır. Kullanılacak rumuzların gayri ahlaki ifadeler, yasadışı teşkilat ve örgütlerin isim ve kısaltmaları, herhangi bir siyasi parti vb. oluşumların sloganlarını içermemeli ve oluşturulacak rumuz altı rakam, harf veya rakam/harf karışımını geçmemelidir.

k)        Gönderilen rumuzlu eserler ve CD’yi içeren zarfın haricinde; isim, soyadı, rumuz, adres, telefon numarası, e-posta adresi ile aşağıda adresi belirtilmiş olan Kars Belediyesi’ne ait web sitesinden indirilerek imzalanacak olan “Kars Belediyesi Kurumsal Logo Yarışması Katılım Formunu” içeren bir kapalı zarfda olmalıdır. Eser/eserlerin ve kimlik bilgilerinin yer aldığı zarflar üzerinde herhangi bir işaret, isim, imge, vs. bulunmamalıdır.

l)         Gönderilebilecek her iki eser için de aynı rumuz kullanılmalıdır. Rumuzlar zarfın ön yüz ve sol alt köşesinde bulunmalıdır.

m)         Zarf ile CD üzerinde ve açıklamalarda kullanılacak olan tüm yazı karakteri “Times New Roman” ve puntosu “12” olmalıdır.

Eser Gönderimi:

Eser/eserler iadeli taahhütlü olarak posta yoluyla veya kargo ile gönderilmelidir. Belirtilen tarihten sonra teslim edilen çalışmalar hangi nedenle olursa olsun yarışmaya dahil edilmeyecektir. Posta ve kargodaki gecikme, kaybolma veya hasarlardan Kars Belediyesi sorumlu değildir.        

 Kullanım ve Telif Hakları:

a) Ödül alan eserlerin bu aşamadan sonra tüm kullanım hakları Kars Belediyesi’ne aittir. Ödül alan yarışmacı sonradan eseri üzerinden herhangi bir hak iddia edemez.

b) Kars Belediyesi ödül kazanmayan eserler üzerinde yarışmacının izni olmaksızın herhangi bir tasarrufta bulunamaz.

c) Kullanılmayacak olan eserler sonuçların ilan edilmesini müteakip en geç 30 gün içerisinde teslim edilen adresten geri alınabilir. Bu süre zarfında teslim alınmayan eserlerden Kars Belediyesi sorumlu değildir.

Yarışma Takvimi:

Son Teslim Tarihi                    : 20.07.2019

Seçici Kurul Oylaması            : 21-26.07.2019

Yarışma sonucunun ilanı        : 28.07.2019

Ödül: 3000 (üçbin) TL       

Ödül töreni ve yeri: Kars Belediye Başkanlığı web sitesi ve sosyal medya adreslerinden duyurulacaktır.

Yarışmaya katılan tüm yarışmacılar yukarıdaki şartların tamamını kabul etmiş sayılır.

Seçiçi Jüri Kurulu:

Şevin Alaca – Kars Belediyesi Eş Başkanı

Vedat Akçaöz –Tarihçi, Araştırmacı Yazar

Tolga Pirden – Görsel Sanat Yönetmeni

Özgen Beşli – Fotoğrafçı

Yıldırım Öztürkkan – Fotoğrafçı

Yazışma Adresi:

Yusufpaşa Mah. Karadağ Cad.No19 Kars Belediye Başkanlığı, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi, 36100/KARS

Web: www.kars.bel.tr

Telefon: 0474 223 21 52-53-54

Faks: 0474 223 21 55

e-posta: [email protected]

Katılım Formuna Ulaşmak İçin Tıklayınız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler