Kars Beyaz Kent Platformu faaliyetlerine devam ediyor

Kars Beyaz Kent Platformu faaliyetlerine devam ediyor

Erasmus+ Yerel Gönüllülük Gurubu Kars Beyaz Kent Platformu “Beyaz Uykusuz ve Uzakta” projesi kapsamında kültürel gece düzenledi. Kaynak: Kars Beyaz Kent Platformu faaliyetlerine devam ediyor

Tacettin DURMUŞ

Erasmus+ Yerel Gönüllülük Gurubu Kars Beyaz Kent Platformu “Beyaz Uykusuz ve Uzakta” projesi kapsamında Kültürel Gece düzenledi. Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa Birliği destekli Kültürel Gece, Kars Kalesinde bulunan kafede gerçekleştirildi.

Katılımcıları Karslı gönüllü gençlerden oluşan Beyaz Kent Platformunun düzenlediği gecede, projenin tanıtımı yapıldı. Gecede Erasmus+ ESC Programı hakkında ve Kars’ın tarihi- kültürel yapısı yapılan sunumlarla tanıtıldı. Yöresel aşıkların sazlı - sözlü programları ile Kafkas Halk Oyunları ekibi folklor gösterilerinin renk kattığı gecede yöresel lezzetler misafirlere tattırıldı.

Geceye Kars Kültür ve Turizm İl Müdürü Hayrettin Çetin, Kafkas Üniversitesi Sinema Bölümü, Kafkas Üniversitesi Tiyatro Ana Sanat Dalı Başkanı, Kafkas Üniversitesi Müzik bölümü öğretim üyeleri, Kültür Varlıklarını Koruma ve Yaşatma İl Müdürlüğü temsilcileri, il dışından gelip Kars’ta yaşayan memurlar ve öğrencilerin katıldığı gecede sosyal mesafe kurallarına uyulduğu dikkatlerden kaçmadı.

Proje yazarı ve grup lideri Ece Kotancı gecede grup üyelerinin ve gönüllülerin tanıtımını ve gece akışını sunarak geceyi başlattı. Gönüllülerden Ferhat Özer ve Eren Yasubuğa hazırlanan medya hesapları, kitapçıklar ve broşürler hakkında bilgi verdiler.

Öte yandan gecenin koordinatörü ve diğer gönüllüsü Ümihan Kotancı , Kars tarihi , Baltık Mimarisi ve kültürel yapısıyla ilgili misafirlere bilgi verdi.

Proje yazarı İngilizce öğretmeni Deniz Kotancı projenin tanıtımını yaparak, ESC (Europen Solidarty Corps) hakkında bilgi verdi.

Projenin Avrupa Dayanışma Programının (ESC) hedefleri göz önüne alınarak yazıldığını belirten Deniz Kotancı, Proje ile ESC programının hedeflerin örtüştüğü alanları şu şekilde açıkladı: “Yürütülecek olan gönüllük faaliyetleriyle toplumlar arası dayanışma artacaktır. Toplumsal dayanışma projemizin ana hedefidir. Bu projede yer alan gönüllüler toplumsal dayanışmayı bir değer olarak paylaşmaktadır. Projemizin bir domino etkisi yapması planlanmaktadır. Bir sonraki projelerimizde hazırlanacak olan tanıtım rehberi, kitapçık, broşürler, web sayfası ve sosyal medyadaki her türlü bilginin temin edilmesi esnasında kamu ve özel sektör temsilcileri ile yapılacak olan görüşmeler sayesinde gençler için kamu ve özel kuruluşlar erişilebilir olacaktır. Böylece yüksek kaliteli dayanışma faaliyetlerine katılımlar artacaktır. Sosyal faaliyetlere dâhil edilmeyi teşvik edecek ve projede yer almak isteyen ve benzer gönüllülük faaliyetleri yürütmek isteyen gençlere destek sağlanacaktır. Bunlara ek olarak Erasmus+ Programları hakkında gönüllülerimiz bilgilendirilecek, proje yazma yönetme konusunda bilgi verilecek, Avrupa Dayanışma Programları hakkında gönüllülerimiz cesaretlendirilecek ve heveslendirileceklerdir.”dedi.

Projenin hedef grubunun ise özellikle Kars’a dışarıdan gelen insanlardan oluşmakta olduğunu da belirten Deniz Kotancı; Kars’ta kısa bir süreliğine de olsa yaşayacak insanlara Kars’ın tarihini kültürünü yakından tanıması için bilgi verilecektir. Şehirde yaşadıkları süre boyunca Kars’ta yapabilecekleri faaliyetler, sosyal etkinlikler, doğa kampları, geleneksel yarışmalar, tiyatro kulüpleri, dans kulüpleri, spor faaliyetleri gibi konularda destek olup bilgi alışverişi yapılacaktır. Bizim hedeflerimizden biri de hem yerelde şehrin insanıyla hem de dışarıdan gelen insanlarla ortak ve sürdürülebilir projeler tasarlayabilmektir. Bunun yanı sıra Kars’ın kültürel zenginliğinin, huzurlu, hoşgörülü, farklı kültürlere saygılı olan yapısının geniş çevrelerce bilinmesini sağlamaktır. Hazırladığımız web sitesi, sosyal medya hesapları ve broşürler ile Kars’ta olanlara yol göstermek, öğrencilerin kültürel faaliyetlere katılım yoğunluğunu arttırmak için Kars’ta gerçekleşecek olan öğrenci bütçesine uygun kültürel etkinliklerin özellikle Devlet Tiyatroları’nın programlarını ve amatör gruplarca organize edilen kültürel faaliyetlerin program bilgilerini öğrencilerle paylaşmak. Bu tür faaliyetlerin azlığını biliyor olmakla birlikte geliştirilmesi ve arttırılması için farkındalık oluşturmak ana hedefimizdir.”şeklinde aktardı.

kars-beyaz-kent-platformu-faaliyetlerine-devam-ediyor-(8).jpgkars-beyaz-kent-platformu-faaliyetlerine-devam-ediyor-(9).jpgkars-beyaz-kent-platformu-faaliyetlerine-devam-ediyor-(11).jpgkars-beyaz-kent-platformu-faaliyetlerine-devam-ediyor-(12).jpgkars-beyaz-kent-platformu-faaliyetlerine-devam-ediyor-(1)-001.jpgkars-beyaz-kent-platformu-faaliyetlerine-devam-ediyor-(10).jpgkars-beyaz-kent-platformu-faaliyetlerine-devam-ediyor-(2).jpgkars-beyaz-kent-platformu-faaliyetlerine-devam-ediyor-(2).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler