Kars Bisiklet Kulübü, Zafer Bayramını Kars Kalesinde kutladı

Kars Bisiklet Kulübü, Zafer Bayramını Kars Kalesinde kutladı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk halkına armağan ettiği 30 Zafer Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta pandemi gölgesinde kutlandı.

Tacettin DURMUŞ

3 ay önce kurulan Kars Bisiklet Kulübü, kısıtlı kutlanan büyük zaferi, Kars Kalesinde kutlayarak bir ilke imza atmış oldu. Her hafta sonu farklı güzergâhlarda pedal çeviren Kars Bisiklet Kulübü üyesi 30 bisikletçi, 30 Ağustos Zafer Bayramı ayrıcalığı gözetip Kars Kalesine çıkarak büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle andı. 30 Ağustos'ta Kaleye bisikletle çıkan 30 bisikletçi, Türk Bayrakları ile birlikte kulübün flamasını açarak Büyük Önder Atatürk, silah arkadaşları ve şehitleri anmanın gururunu yaşadı.

Öte yanan çiçeği burnunda Kars Bisiklet Kulübü, yerli ve yabancı birçok sporseverin ilgi odağı olduğu gibi her geçen gün büyümeye devam ediyor. Her hafta sonu ve bazı akşamlarda Kars ve çevresinde mevcut sayısız tarihi ve doğal mekânları rotasına alan bisikletçiler, çektikleri fotoğraf ve videoları da sosyal medya hesaplarından ve gazetemiz marifetiyle yayınlayarak Kars’ın gönüllü turizmim ve tanıtımı elçiliği görevini de yapmanın mutluluğunu yaşıyorlar.

Ayrıca kulübün üyeleri Kars’ta bisiklet yollarının olmadığını da yetkililere hatırlatarak, özellikte araç trafiğine kısmet kapatılan Kars Kalesi arkasındaki Dereiçi yolunun köstebek yuvası gibi olduğunu da dikkat çekerek, bu yolun bisiklet yolu olarak yapılmasının tam isabet olacağını da tüm yetkili mercilere bildirdiler.

kars-bisiklet-kulubu,-zafer-bayramini-kars-kalesinde-kutladi-(3).jpgkars-bisiklet-kulubu,-zafer-bayramini-kars-kalesinde-kutladi-(9).jpgkars-bisiklet-kulubu,-zafer-bayramini-kars-kalesinde-kutladi-(11).jpgkars-bisiklet-kulubu,-zafer-bayramini-kars-kalesinde-kutladi-(12).jpgkars-bisiklet-kulubu,-zafer-bayramini-kars-kalesinde-kutladi-(1).jpgkars-bisiklet-kulubu,-zafer-bayramini-kars-kalesinde-kutladi-(6).jpgkars-bisiklet-kulubu,-zafer-bayramini-kars-kalesinde-kutladi-(5).jpgkars-bisiklet-kulubu,-zafer-bayramini-kars-kalesinde-kutladi-(6)-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler