Kars, bölge ikincisi oldu

Kars, bölge ikincisi oldu

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “MEB Gastronomi Yemek” yarışmasında Doğu Anadolu bölge ikincisi oldu.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması" bölge finali Erzurum Aziziye Ilıca Çok Programlı Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi.

Erzurum, Erzincan, Ardahan ve Kars'tan 6 okulun yarıştığı finalde, Kars’ı temsil eden Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi katıldı. Erzurum Aziziye Ilıca Çok Programlı Anadolu Lisesinde düzenlenen Doğu Anadolu Bölgesi Yarışmasına; Ardahan Şehit Türkmen Tekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kars Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Erzurum Aziziye Ilıca Çok Programlı Anadolu Lisesi, Erzurum Oltu Nenehatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Erzurum Hamidiye Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Erzincan Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden öğrenciler katıldı. Yarışmada Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bölge ikincisi oldu.

Yarışma hakkında bilgi veren Okul Müdürü Ali Cengiz Birdal; "MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması"nın, meslekî teknik ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin yetkinliklerini sergilemeleri amacıyla Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü koordinesinde; 28 gastronomi bölgesinde, 81 ilde bulunan Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı öğrencilerinin katılımıyla Jumbo Ev Gereçleri San. Tic. A.Ş. iş birliğinde düzenlendiğini ifade ederek, Yarışma ile Türk millî eğitiminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda" Yiyecek İçecek" alanındaki öğretmen ve öğrencilerin mutfak sanatlarındaki ustalıklarını gösterme imkânı bulmaları ve Türk mutfağının zengin geçmişini gelecek nesillere aktararak kültürel mutfak mirasımıza katkı sunmaları amaçlanıyor. " dedi.

6d5c0571-524a-4b1c-acc6-2e4cc5c341ed.jpg

4fabe092-5022-48ae-8a57-2d20630912b6.jpg

Kaynak:Kader Yurdagül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler