Kars Bölgesi VHO, "İnfovet" Şubat sayısına konuk oluyor

Kars Bölgesi VHO, "İnfovet" Şubat sayısına konuk oluyor

Kars Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası (VHO) Türkiye'nin hayvan sağlığıyla ilgili tüm sorunlarının cevap bulduğu sektörün lider dergisi “İnfovet”e konuk oluyor.

KARS HAKİMİYET
Kars Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası ülkemizin hayvan sağlığı sektörünün en prestijli ve önemli dergisi İnfovet derginin Genel Müdürü Barış Kolgu’yu Ülkemiz hayvancılığında en önemli noktalardan biri olan Kars'ta ağırladı.
Derginin şubat sayısının odağına Kars Bölgesi Veteriner Hekimleri Odasını ve bölgede çalışan Klinisyen Veteriner Hekimleri koyan derginin saha çalışması ve röportajları için Genel Müdür Barış Kolgu ve ekibi toplamda 4 günlük yoğun bir program için Kars'a geldi. 
İlk akşam Bölge Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ercan Ödül, Yönetim Kurulu Üyeleri, geçmiş dönem Oda Başkanları ve yakın çalışma arkadaşlarının katılımı ile düzenlenen toplantıda buluşan Genel Müdür Barış Kolgu’ya Bölge Veteriner Hekimleri Odasının şimdiye kadar yürüttüğü, öncü olduğu çalışmalar, projeler, vizyonu, misyonu ve gelecek plan ve projeler, Odanın Bölge ve ülke hayvancılığına konusunda tespitleri ve çözüm önerileri, konusunda Oda Başkanı Ercan Ödül’ün yaptığı ayrıntılı sunum ile anlatıldı. 
Kars Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Iğdır İl Temsilcisi Serdar Akuş ile birlikte Iğdır’da hayvan sağlığı hizmeti veren Veteriner Hekimlerle görüşüp röportajlar yapan Genel Müdür Barış Kolgu, daha sonra Ardahan’daki klinisyen veteriner hekimlerle bir araya geldi.
Kars’ta hizmet veren Veteriner Hekimlerle de buluşacak olan Barış Kolgu yaptığı açıklamada, “Kars Bölgesi Veteriner Hekimler Odasının davetinden sonra ekip olarak yaptıkları çalışmaları dikkatle inceleme fırsatı bulduk. Gerçekten sahaya yansıyan önemde çalışmalar yürüttüklerine ve sosyal medya ile tüm ülkeye duyurabildiklerini gözlemledik. Bütün bu çalışmaları yerinde gözlemleyebilmek ve bölgede özellikle sert geçen kış aylarinda hayat kurtarmak ve toplum sağlığını korumak icin can siperane hizmet veren veteriner hekimlerimizin sorunlarini kaleme almak icin 4 günlük bir programla bölgeye geldim. 4 günde 3 il, 8 ilçe ve 30 civarı klinisyen veteriner hekimlerimizle yaptığım söyleşilerde ozellikle halk sağlığına yönelik tehdit oluşturan kaçak ve reçetesiz kullanılan hayvan sağlığı ürünlerinin kullanımlarının risklerini konuştuk. Çok derin notlarım ve izlenimlerim oldu.Kars Bölgesi Veteriner Hekimler Odasının konuyla ilgili hassasiyetinin farkindayım ve Odamızın çalışmalarını sonunda kadar destekliyorum” dedi.
Konuyla alakalı açıklama yapan Kars Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ercan Ödül, “Türkiye'de hayvan sağlığı alanında en prestijli ve önemli dergisi İnfovet’in Genel Müdürü Barış Kolgu’yu bölgemizde ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Onların bölgemize gelişinde kendilerinin de ifade ettiği gibi bizim davetimiz kadar yaptığımız çalışmaların da etkili olduğunu gördük. Bu da bizim için bir gurur vesilesi. Bölgemizin zorlu koşullarında bir an bile hizmeti aksatmayarak bölge ve ülke hayvancılığı için canını dişine takan Bölge Odamız Üyesi Veteriner Hekim meslektaşlarımızın haklarının teslim edilmesi ve emeklerinin tarihin sayfalarına not düşülebilmesi için ülkemizin sektöründe en prestijli yayın organlarında yeralmaları gerektiğine inanıyoruz. Bu ziyareti de böyle değerlendirmek gerektiğine inanıyoruz. Sayın Genel Müdür Barış Kolgu'ya bölgemizi ziyaretleri ve bölgede çalışan Veteriner Hekimler olarak sesimizi duyurma çabalarımıza eşlik ettikleri için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler