Kars Emniyeti harekete geçti

Kars Emniyeti harekete geçti

“Karslılar bu mesaja dikkat” başlıklı haberimizin ardından Kars İl Emniyet Müdürlüğü hareke geçti ve kısa mesaj olarak gönderilen linkin dolandırıcılık amacıyla gönderildiği, vatandaşların itibar etmemesi gerektiğini vurguladı.

Volkan KARABAĞ

Kars İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda;  “Devletin vermiş olduğu 1000 TL PANDEMİ yardımı uygulamayı linkinden indirerek alabilirsiniz arkadaşlar. Son gün bu gün ondan mesaj atıyorum hayırlı günler. http://bit. do/1000TL”  şeklinde dolandırıcılık içerikli mesajların Kars ilinde yaşayan vatandaşlarımızın cep telefonlarına SMS olarak gönderildiği tespit edilmiştir. Söz konusu linke erişim sağlandığında http://pandemiuygulamsgirisii7. com URL adresine yönlendirdiği ve içeriğinde Cumhurbaşkanlığı logolarının bulunduğu dolandırıcılık amaçlı kurulan bir internet sitesi olduğu görülmüştür.” denildi.

Dolandırıcılık amacıyla kurulan sitede Cumhurbaşkanlığı logosunun bulunduğu ve vatandaşların uygulamayı indirdiğinde kişisel bilgilerin dolandırıcıların eline geçildiğinin kaydedildiği açıklamada, “Söz konusu internet sitesi içerisinde gezinti yapıldığında vatandaşlarımızı cep telefonlarına indirilmesi yönünde bir uygulamanın ön plana çıkarıldığı tespit edilerek, vatandaşların mağduriyetlerinin önlenmesi amacıyla linkte bulunan uygulama Şube Müdürlüğümüzde bulunan sanal cihazlara indirilmiştir. Yapılan çalışmalarda; uygulamanın zararlı yazılım olduğu, ikonunda Cumhurbaşkanlığı logosunun bulunduğu, cep telefonlarına “Cumhurbaşkanlık” ismiyle yüklendiği, cep telefonu içeriğinde kısa yollarda gözükmediği, detaylı incelendiğinde ise programın ayarlar menüsü uygulamalar seçeneği altında gizlendiği tespit edilmiştir.

Söz konusu zararlı yazılımın cep telefonu içerisinde çalışma sistemini incelendiğinde; cihaz kullanıcısına ait kişisel bilgilere erişim sağlandığı, cep telefonuna gelen mesajları okuyabilme ve yönlendirebilme özelliğinin bulunduğu, rehber vb. bilgisi çekebilme, mobil bankacılık uygulamalarına ait şifrelere erişebilme gibi özelliklerinin bulunduğu değerlendirilmiştir.” ifadeleri yer aldı.

Vatandaşlar için yapılan yardım kampanyalarının kesinlikle devlet görevlilerince yapıldığının anımsatıldığı açıklama şöyle: “Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için bu tarz dolandırıcılık içerikli mesajlara kesinlikle itibar etmemesi, bu tarz güvenli olmayan sitelere girmemesi ve güvenli uygulama marketleri (play store, apple store vb. ) haricinde cep telefonlarına kaynağı belli olmayan programları indirmemeleri gerekmektedir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler