Kars halkı, sokak kısıtlamalarına tam uyum sağlıyor

Kars halkı, sokak kısıtlamalarına tam uyum sağlıyor

Karslılar, Korona virüs salgınının yayılımının önlenmesi amacıyla ülke genelinde uygulanmakta olan sokağa çıkma kısıtlamalarına tam anlamıyla uymaya devam ediyor.

Tacettin DURMUŞ 

Termometrelerin eksi 27'lere ulaştığı dondurucu soğukla birlikte Kars halkı hayfa sonlarını yine evlerinde geçirdi. Vatandaşlar sadece acil ihtiyaçlarını karşılamak için en yakın marketlere girerek giderdi. Dondurucu soğuk havada cadde ve sokaklar yine emniyet güçleri, sağlık çalışanları, belediye çalışanları ile sokak kısıtlamasından muaf tutulanlara kaldı. Trafik akışının da son derece az olduğu cadde ve sokaklar iyine sokak hayvanlarına da kaldı. Isız kalan sokaklarda yiyecek bulmak için çaba sarf ederken belediye görevlileri ile hayvanseverler yine sokak hayvanlarını doyurmaya devam etti.

Öte yandan Vali Türker Öksüz’ün de açıkladığı gibi sokak kısıtlamalarının yanı sıra maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyum sonucu Kars’ta vaka sayıları yüzde 80 oranında geriledi. Aralık ayından bu yana devam eden ve 81 ilde uygulanan sokak kısıtlaması kapsamında hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasakları uygulanmaya devam ediyor.  Kars il genelinde de market çalışma saatleri, kafe, restoran ve lokanta gibi işletmeler paket servis hizmeti vermeye devam ediyor. Kısıtlamalar kapsamında 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar için uygulanan kısıtlamaları da devam ediyor.

81 ilde olduğu gibi ilimiz de de Cuma akşamı saat 21.00’da başlayan sokağa çıkma yasağı Pazartesi sabah 05:00'a kadar kesintisiz şekilde devam etti. Kısıtlamalar kapsamında market, bakkal, manav, kasap, medya sektörü gibi belirtilen sektörler, Cumartesi ve Pazar günleri 10.00 -17.00 saatleri arasında açık kaldı. Hafta sonları fırınlar da aynı hizmetleri vermeğe devam etti.

 

kars-halki,-sokak-kisitlamalarina-tam-uyum-sagliyor-(2).jpgkars-halki,-sokak-kisitlamalarina-tam-uyum-sagliyor-(3).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler