Kars her mevsim güzel

Kars her mevsim güzel

Binlerce yıl boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Kars’ta, kar yağışı sonrası görsel şölen oluşuyor.

Tacettin DURMUŞ

Kadim kentin yerleşim alanı dışındaki her noktasından kameralara yansıyan doğal görüntüsü büyülüyor. Kar altında kalan Kars, tarihi dokusuyla yerli ve yabancı ziyaretçileri etkiliyor. 

Üzerinde bulunduğu coğrafya ve konumu nedeniyle Kafkasya’da önemli bir yeri olan Kars’ın tarihi dokusu ile örtüşen doğal güzellikleri de kar örtüsü altında kartpostallık görüntüler oluşturuyor. 
Her mevsim başka bir renge bürünen şehir merkezine yakın kesimler ile birlikte görsel şölen oluşan  Kars bu yıl ise hüznü yaşıyor. 

Dünyayı kasıp kavuran Koronavirüs nedeniyle yerli ve yabancı ziyaretçilerinden mahrum kalan Kars’ta esnaf ve turizm işletmecileri zor günler yaşıyor. Son yıllarda Doğu Ekspresi seferleri ile birlikte ziyaretçi akına uğraya ilimizde, Sarıkamış’ta da kış turizminin büyük darbe alması Kars’ı bu yıl kaderinde terk ederken salgının bir an önce ortadan kalkması bekleniyor. Sokak kısıtlamaları nedeniyle doyumsuz kış görüntüsünü daha fazlar kitlelere yansıtamayan Kars’ta kar yağışı devam ediyor. Kars’ın kar altındaki güzelliklerini gazeteciler haberleri ile sosyal medya fenomenlerde paylaşımları ile kitlelere ulaştırarak büyük hizmet veriyor. 

Koronavirüs salgınının il genelinde tüm kesimleri maddi ve manevi olarak olumsuz etkilemesi nedeniyle esnaf ve turizm işletmeleri iflasın eşine gelirken, dar gelirli vatandaşlar ise olmayan gelirinin yarısını doğalgaz ve elektrik faturasında ayırıyor. Pandemi nedeniyle satıları 10 bini aşan üniversite öğrencilerinin olmayışı ve askerlerin de çarşı izninin kalkması nedeniyle küçük esnaf kepenk kapatmanın planlarını yapıyor. Geçimini tarım ve hayvancılıkla idame ettiren yetiştirici ve köy halkı da dolaylı olarak ayını olumsuzluklar altında umutla bekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler