Kars İl Sağlık Müdürü Lazoğlu’ndan astım uyarısı!

Kars İl Sağlık Müdürü Lazoğlu’ndan astım uyarısı!

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Lazoğlu, astım hastalarının uygun ilaç ve tedaviyle günlük yaşamlarına herhangi bir kısıtlama olmadan devam edebileceklerini, sigarayı bırakmanın ve obez hastaların kilo vermesinin, astımın kontrolünü de kolaylaştırdığını söyledi

Volkan KARABAĞ

Kars İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Zakir Lazoğlu, 4 Mayıs Dünya Astım Günü nedeniyle gazetemize açıklama yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü’nün aldığı kararla her yıl mayıs ayının ilk salı günü olarak belirlenen Dünya Astım Günü kapsamında açıklama yapan Kars İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Zakir Lazoğlu, kronik olan astımın yönetilebilir bir hastalık olduğunu vurgulayarak, hastaların yaşam standartlarını en iyi şekilde devam ettirebilmeleri için tedavilerini düzenli olarak almalarının çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Dünyada yaklaşık 335 milyon, ülkemizde de yaklaşık olarak 4 milyon astım hastası bulunduğunu kaydeden Lazoğlu, “Astımın görülme sıklığı yıllar içinde giderek artmaktadır. Astım hastalığı tamamen ortadan kalkan bir hastalık değil, sürekli devam eden, kronik bir hastalık.  Bu yüzden süreci yönetmek çok önemli. Koruyucu tedavilerle hasta atağa girmeden birkaç semptomla süreci atlatabiliyor. Bu sebeple hastaların ilaçlarını düzenli olarak kullanmaları çok önemli. Tedaviye uyum süreci astım hastalığında kilit bir rol oynuyor.” dedi.

Lazoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde de astım tedavisinin devamlılığının önemli olduğunu anımsatarak, “Hekim ve hasta iş birliğiyle, kişiye özgü tedavi programları oluşturulmalı, tedavinin yanı sıra korunmaya da çok dikkat edilmelidir.” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler