Kars Kaleiçi Mahallesi harabeye döndü

Kars Kaleiçi Mahallesi harabeye döndü

Kars Kaleiçi Mahallesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamına yeniden imar edilen Atatürk ve Bayrampaşa mahallerinin gölgesinde kalarak adeta kaderine terk edildi.

Tacettin DURMUŞ

Yıllardan beridir mahallerine tek bir elin uzatılmadığını dile getiren mahalle sakinleri, kentsel dönüşüm projesinin kendilerine de uğramasını dört gözle bekliyor.  

Bölge halkı, Kaleiçi Mahallesinin kentsel dönüşüm kapsamında yeniden inşa edilen ve TOKİ konutları ile donatılan Atatürk ve Bayrampaşa mahallelerinin gölgesinde kaldığını ileri sürdü.

Mahallenin yaşanılmaz hale geldiğini de ileri süren sakinler, bölgedeki gecekonduların ve tarihi evlerin yıkılmamak için ayakta durmakta zorlandıklarından dert yanıyor. Mahallelerinin içerisinden geçen Bayrampaşa kanalının ise çöp deposu haline geldiğini de belerten sakinler, mahallede güvenlik ve asayiş sorununun yaşandığını da gazetemiz aracılığıyla dile getirdiler.

Bölgenin adeta harabe halde geldiğini de dile getiren Kaleiçi Mahallesi sakinleri yaşadıkları sıkıntıları şu şekilde gündeme taşıdılar. “Mahallemiz görmezden gelinerek kentsel dönüşüm projesi kapsamında TOKİ’nin girdiği Atatürk ve Bayrampaşa mahallelerinin gölgesinde kaldı. Her iki mahalledeki gecekondular yıkılınca bizim mahallemiz de tahrip edildi. Zaten gecekondular ve tarihi evler her geçen gün yıkılıyor. Mahallemizde çok sayıda tarihi ev var. Hepsi yıkıldı. Çok sayıda terk edilmiş tarihi bina ve gecekondu var. Bu evler alkol ve uyuşturucu kullananların mekanı haline geldi. Geceleri her yer zifiri karanlık oluyor. Meydan onlara kalıyor ve her kes onlardan korkuyor. Ara sıra gasp vakları ve hırsızlıklar da yaşanıyor. Polisler ara sıra mahallede devriye atıyor ama bu yeterli olmuyor. Mahallemizden geçen Bayrampaşa kanalı çöp olarak kullanılıyor. Duyarsız bazı mahalleli çöplerini kanala atıyor. DSİ ara sıra temizliyor ama yine kirleniyor. Tüm Türkiye'de kentsel dönüşüm seferberliği başlatıldı. Bir an önce Kaleiçi Mahallesine de kentsel dönüşüm ponjesinin uygulanmasını istiyoruz. Diğer iki mahalleye TOKİ girdi. Yeni konutlar yapıldı. Cami, taziye evi, ticaret merkezi ve çevre düzenlemesi yapıldı ama bize uğramadı. Evimize gelen bir misafir mahallemizin tam anlamıyla hafriyat atıklarının atıldığı bir alan olarak görüyor. Zaten mahalle halkımızın maddi durumu yok, her kes geçim sıkıntısı yaşıyor. Yollarımız yıllar önce yapılmış olduğu için araç geçemez durumda ve kaldırım zaten yok. Yetkilerimiz mahallemize bir kez dahi gelmiş olurlarsa mahalle halkının neler yaşadığını gözleriyle göreceklerdir…”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler