Kars Kalesi gün yüzüne çıkıyor

Kars Kalesi gün yüzüne çıkıyor

'Kars Vadisi Projesi' kapsamında devam eden çalışmalar, Kars Kalesini gün yüzüne çıkarmaya başladı.

Tacettin DURMUŞ

Kars'ın tarihi, sosyal, kültürel ve turistik değerleri gözetilerek, kentin turizm potansiyelini artırmak amacıyla geçtiğimiz yıl başlatılan 'Kars Vadisi Projesi', Kars Bedesteni Konak ve çevre düzenlemesi çalışmaları devam ediyor.

Devam eden çalışmalar kapsamında Kars Kalesinin şehre bakan kısımları iş makineleri ile temizlenip düzeltilerek gün yüzüne çıkartılıyor. Bin yıldan fazla zamanın yorgunluğunu yaşayan ve son yıllarda gecekonduların istilasına uğraya tarihi mekan artık bir turizm merkezi olacak. Yapılan düzenleme çalışmaları kapsamında gecekondu artıklarından temizlenen Kars Kalesinin etekleri yeni yüzü ile yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olacak.

Kars Valiliğince yapımı devam eden proje ile Kars Çayının ıslah edilmesi ile birlikte, çevre düzenlemesinin yanı sıra bölgede yapılan bedesten, sokak sağlıklaştırması, Kars Kalesi yolu düzeltilmesi ve aydınlatılması, Muradiye ve mazlum ağa hamamları ile Beylerbeyi Sarayının restorasyonu Kars’ı yarınlara taşıyacak.

Çevre düzenlemesi ile birlikte ıslah edilecek Kars Çayı üzerinde, şişme savak sistemiyle su seviyesi yükseltilecek ve çevresinde 25 bin metrekarelik peyzaj çalışması, yürüyüş yolları, seyir terası, oturma alanlarıyla bir cazibe merkezi oluşacak. Bin 800 metrekare kapalı alana sahip bedesten içinde Kars halkının ve kente gelen yerli ve yabancı misafirlerin yöresel ürünleri satın alabilecekleri dükkanlar, kafeler ve diğer mekanlar şehrin ekonomisine değer katacağı gibi kaderini değiştirecek.

kars-kalesi-gun-yuzune-cikiyor-(3).jpgkars-kalesi-gun-yuzune-cikiyor-(1).jpgkars-kalesi-gun-yuzune-cikiyor-(2).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler