Kars Katranlı ve Susuz Barajının son durumu masaya yatırıldı

Kars Katranlı ve Susuz Barajının son durumu masaya yatırıldı

Kars Katranlı Barajı ve Sulaması planlama ara raporu değerlendirilerek, Susuz Barajı ve Sulama projesi planlama iş ilerleme durumu görüşüldü

Volkan KARABAĞ

Susuz Barajı ve Sulaması ile Katranlı Barajı ve Sulaması Planlama Mühendislik Hizmetleri İşi kapsamında çalışmaları devam eden Katranlı Barajı ve Sulaması Planlama Ara Raporu değerlendirildi. Susuz Barajı ve Sulama Projesi Planlama İş İlerleme Durumu DSİ Kars 24. Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda, Bölge Müdür Yardımcıları ve ilgili Şube Müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Basınçlı borulu sulama sistemi ile sulanacak 285 bin 330 dekar sulama alanı, Kars Merkez, Selim ve Susuz ilçesi sınırları içerisinde yer alan Katranlı Barajı, Katranlı çayı üzerinde sulama maksatlı, ön yüzü beton kaplı kaya dolgu (CFRD) tipinde, temelden 72,50 metre yüksekliğinde, bin 554 metre kret uzunluğuna, 7 milyon 620 bin metreküp gövde dolgu hacmine, 172 milyon metreküp depolama hacmine sahip bir projedir.

Ayrıca planlama çalışmaları devam eden Susuz Barajı ve Sulaması Projesinin ilerleme durumu masaya yatırıldı. Susuz Barajı, Susuz Çayı üzerinde sulama maksatlı olarak, basınçlı borulu sulama sistemi ile 91 bin 150 dekar Kars Merkez, Selim ve Susuz ilçesi sınırları içerisinde yer alan tarıma elverişli alanın sulanmasını sağlayacak, ön yüzü beton kaplı kaya dolgu (CFRD) tipinde, temelden 83 metre yüksekliğinde, 330 metre kret uzunluğuna, 1 milyon 750 bin metreküp gövde dolgu hacmine, 21 milyon metreküp depolama hacmine sahip bir proje olarak çalışmaları devam ediyor. 

Konuyla ilgili olarak DSİ Kars 24. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Katranlı ve Susuz Barajları ile Sulamaları hayata geçirildiğinde, Kars ili tarımına ve hayvancılığına çok önemli katkılar sunacak çok önemli projelerdir.” denildi.

kars-katranli-ve-susuz-barajinin-son-durumu-masaya-yatirildi-(1).jpgkars-katranli-ve-susuz-barajinin-son-durumu-masaya-yatirildi-(3).jpgkars-katranli-ve-susuz-barajinin-son-durumu-masaya-yatirildi-(4).jpgkars-katranli-ve-susuz-barajinin-son-durumu-masaya-yatirildi-(2).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler