Kars Kent Konseyi Gençlik Meclisi toplandı

Kars Kent Konseyi Gençlik Meclisi toplandı

Kars Kent Konseyi bünyesinde faaliyet gösterecek olan Gençlik Meclisi, Seçimli Genel Kurulunu gerçekleştirdi.

KARS HAKİMİYET

Geçtiğimiz Pazar günü yapılan genel kurul sonunda, Kars Gençlik Meclisi Başkanlığına Başak Özhan seçildi.

Kars Gençlik Meclisinin yürütme kurulunun ise Uğurcan Vergül, Muhammed Ebubekir Ubiç, Onur Ömer Dara, Ramazan Yıldırım, Sevda Erkmen ve Musa Aylanç isimlerinden oluştuğu bildirildi.

Öte yandan Kars Gençlik Meclisi’nin kurulmasındaki amacının gençlerin, kent yönetimine doğrudan ve demokratik katılımı sağlayarak, temsil kabiliyetini geliştirmek olduğu belirtildi. Kuruluş amaçları arasında, gençlerin kişisel, toplumsal, bilimsel, kültürel, sanatsal, sportif ve iletişim gibi konularda gelişmelerine ilişkin programlara ve faaliyetlere katılmalarını gerçekleştirmek ve söz sahibi olmalarının amaçlandığı da belirtildi.

Gençlik Merkezinin kapsamının ise bu yönerge çerçevesinde, Kars Belediyesi Gençlik merkezinin oluşumunu, kuruluşunu, faaliyetlerini, ilkelerini görev ve yetkileri ile çalışma usul ve esaslarını kapsadığı da belirtildi.

Kent Konseyi Gençlik Merkezilerinin dayanağının ise yönerge kapsamında, 03.07.2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 76. maddesine dayanılarak, İçişleri Bakanlığınca hazırlanan ve 08.06 tarihli 26313 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Kent Konseyi yönetmeliğinin 10/2 maddesine dayanılarak hazırlanmış olduğu da belirtildi.

kars-kent-konseyi-genclik-meclisi-toplandi-(1).jpgkars-kent-konseyi-genclik-meclisi-toplandi-(5).jpgkars-kent-konseyi-genclik-meclisi-toplandi-(6).jpgKars Kent Konseyi Gençlik Meclisi toplandı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler