Kars Lojistik Merkezinden 800 bin ton yük taşımacılığı gerçekleştirildi

Kars Lojistik Merkezinden 800 bin ton yük taşımacılığı gerçekleştirildi

Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan Bakü-Tiflis-Kars Demir Yolu (BTK) hattının önemli merkezlerinden olan Kars Lojistik Merkezinde, açıldığı günden bu yana kadar 800 bin ton yük taşımacılığı gerçekleştirildi.

Ercüment DAŞDELEN

Kars Milletvekili Ahmet Arslan’ın 2017 yılında 65'inci Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olduğu dönemde temeli atılan 19 hat üzerinde 400 bin metrekare alan üzerine kurulan, 80 bin metrekare beton alanı bulunan ve proje sözleşme bedeli 94 milyon 300 bin TL olan  412 bin ton taşıma kapasitesine sahip, Kars Lojistik Merkezi birinci etap demiryolu bağlantısı yükleme rampası, boşaltma çukurlarının tamamlanmasıyla geçici kabulünün ardından 21 Mayıs 2021 tarihinden itibaren taşıma ve trafik işlemlerine açıldı.

İşlevsel hale gelmesiyle Kars Milletvekilleri 65'inci Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof.Dr. Yunus Kılıç’ın sürekli yakından takip ettiği Kars Lojistik Merkezi ve Demiryolu bağlantısında Gümrükleme işlemleri de 2021 yılından itibaren başlayarak Orta Asya ve Gürcistan üzerinden Türkiye’ye gelen trenler ve Batıdan Türkiye üzerinden gelip Orta Asya’ya gidecek trenlerin Gümrükleme işlemleri artık Kars Lojistik Merkezi’nde yapılabiliyor.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattından taşınan yüklerin doğru miktarda ve doğru koşullarda yönlendirilmek amacıyla kurulan Kars Lojistik Merkezi çok aktif bir şekilde çalışmaya devam ediyor.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattında yük taşımacılığı günden güne artarken, Kars Lojistik Merkezinin açılmasından bu yana yaklaşık olarak 400 tren, 13 bin 150 civarında konteynır ile 800 bin ton yük taşındı.

Kars Lojistik Merkezi'nin altyapı çalışmaları da tamamen bitirilirken, bu merkezin ikinci etap çalışmalarının hazırlıkları da tüm hızıyla devam ediyor.

Lojistik merkeziyle Kars, sadece serhatı bekleyen il değil, Serhat konumundan yararlanan Kafkasya’nın başkenti il olarak Azerbaycan’a, Türkmenistan’a, Kazakistan’a, Çin’e kadar hizmet edecek. Hizmet ederken de Kars’ın sanayisi gelişecek, iş istihdamı da artarak Kars Lojistik Merkezi Kars için, Türkiye için, bölgemiz için ve bölge ülkeleri için büyük bir önem teşkil ediyor.

İstanbul merkezli Berat Lojistik ve Uluslar arası Taşımacılık Şirket Müdürü Tamer Bayramlı da memleketi Kars’ta istihdama katkı sağlamak için Kars Lojistik Merkezine gelerek incelemelerde bulundu.

TCDD Lojistik Müdürü Muharrem Toraman’ı ve Kars Gümrük Müdürü Muzaffer Özkan’ı ziyaret eden Bayramlı, merkezin çalışma şekli ve işleyişi hakkında bilgiler alarak en kısa zamanda Kars’ta taşımacılık sektöründe faaliyetlerine başlayacaklarını söyledi.

Kars’a şirket bünyesinde depo-antrepo kuracaklarını belirten Bayramlı, “Memleketimiz Kars için çok önemli bir yatırım olan Kars Lojistik Merkezi bir şanstır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kars artık bir cazibe merkezi haline gelmeye başlamıştır. Orta Asya ve Avrupa’nın yükleri Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattıyla Çin’e kadar ulaşmaktadır ve bu da çok önemli bir gelişmedir. Karslı iş insanlarımızın zaman kaybetmeden Kars Lojistik Merkezini değerlendirmelerini tavsiye ediyorum. Çünkü Kars önümüzdeki yıllarda artık bölgemizin kalkınmış bir cazibe merkezi konumuna gelecektir. Burada istihdama katkı sağlanacak ve bölge halkımız iş, aş, ekmek kazanacak. Bu anlamda biz uluslar arası lojistik taşımacılık firması olarak Kars’a taşımacılık sektöründe yatırım yapmayı düşünüyoruz” dedi.

kars-lojistik-merkezinden-800-bin-ton-yuk-tasimaciligi-gerceklestirildi-(1).jpegkars-lojistik-merkezinden-800-bin-ton-yuk-tasimaciligi-gerceklestirildi-(2).jpegkars-lojistik-merkezinden-800-bin-ton-yuk-tasimaciligi-gerceklestirildi-(3).jpegkars-lojistik-merkezinden-800-bin-ton-yuk-tasimaciligi-gerceklestirildi-(4).jpegkars-lojistik-merkezinden-800-bin-ton-yuk-tasimaciligi-gerceklestirildi-(5).jpegkars-lojistik-merkezinden-800-bin-ton-yuk-tasimaciligi-gerceklestirildi-(6).jpegkars-lojistik-merkezinden-800-bin-ton-yuk-tasimaciligi-gerceklestirildi-(7).jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler