Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç'ın 15 Temmuz mesajı

Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç'ın 15 Temmuz mesajı

65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Arslan ve Kılıç’ın yayınladığı mesajı şöyle:

"15 Temmuz 2020, sinsice ve alçakça planlanan hain darbe girişimine karşı, halkımızın Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız liderliğinde destanlaşan şanlı ve şerefli zaferinin yıldönümüdür. Müstesna bir zaferle sonuçlanan halkımızın direnişi, bütün dünyaya parmak ısırtan büyük bir şahlanıştır. 15 Temmuz 2016 gecesi iman tekniğe meydan okumuştur.

15 Temmuz 2016 gecesi, Devletimiz, Milletimiz, Meclisimiz ve Cumhurbaşkanımız, topyekûn alçak ve hain bir darbe teşebbüsünün hedefi oldu. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla tek yürek olan kahraman milletimiz sel olup meydanlara aktı. Bu ihanete karşı duran 251 kahraman vatan evladı şehitlik mertebesine ulaştı. 2.626 kahraman vatandaşımız da gazi oldu. Devlete ait ağır silahlarla millete ve devlete kastedildi.  Sinsice devletin bünyesine yerleşip büyüyerek bu alçak ihanete kalkışan ihanet şebekesi, bir üst aklın sevk ve idare ettiği FETÖ’dür.

Aziz milletimiz, sahip olduğu iman, feraset ve yüksek bir ruhla birlik ve beraberlik içinde şahsiyetli bir duruş sergileyerek iradesine sahip çıkmış, FETÖ’nün darbe teşebbüsünü bertaraf etmiştir. Kahraman milletimiz bu eşsiz duruşuyla şanlı tarihine müstesna bir zafer daha nakşetmiştir.

Milletin istiklaline ve istikbaline kasteden hain darbe girişimine karşı, tüm Türkiye’de olduğu gibi Kars halkının meydanlardaki kahramanca duruşu ve tutmuş olduğu demokrasi nöbetleri takdire şayandır. Karsımızın kahraman halkını can-ı gönülden kutluyoruz.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle, milletin ve memleketin istiklali ve istikbali uğruna darbeye karşı durup canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Aziz milletimizin bu şanlı ve şerefli zaferini yürekten kutluyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler