Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

KARS HAKİMİYET

Arslan ve Kılıç’ın yayınladığı mesajı şöyle:

"Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılından bu yana uluslararası bir gün olarak kabul edilen 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü, çok önemli, anlamlı ve isabetli buluyoruz.

Dünya Engelliler Günü, toplumun eşit ve saygın birer ferdi olan engelli kardeşlerimizin yaşamındaki engellerin bertaraf edilmesi hususunda farkındalığın oluşması ve bilincin yükselmesi açısından önemsenmesi ve değerlendirilmesi gereken önemli bir gündür.

Pek çok engelli insan yaşamlarının bir zamanından sonra engelli duruma düştüler. Bu itibarla, hiç kimsenin yarın engelli olmayacağına dair bir garantisi olmadığı unutulmamalı ve engelsiz bir yaşam için öncelikle en büyük engel olan zihinlerdeki engellerin kaldırılmasına gayret edilmelidir.

AK Parti hükümetlerimiz, engelli vatandaşlarımız için gerekli olan mevzuat değişikliklerini ve yaşamlarını kolaylaştırıcı pek çok hizmeti gerçekleştirirken, belediyelerimiz de kendi alanlarında ihtiyaç duyulan gerekli düzenlemeleri hayata geçirdiler. Gerek hükümetlerimizin ve gerekse de belediyelerimizin bu konudaki hizmetleri kesintisiz devam etmektedir. Aynı zamanda, ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan görüş alışverişleriyle ihtiyaç tespitleri yapılarak sorumlu ve duyarlı hareket edilmektedir.

Bilvesileyle, her zaman engelli insanlarımıza karşı sorumlu ve duyarlı olmak durumunda olduğumuzu ifade ediyor, tüm engelli vatandaşlarımız için itibarlı, huzurlu, daha yaşanabilir eşit bir dünya temenni ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler