Kars Milletvekilleri Arslan ve Kılıç'ın 30 Ekim Kars'ın Kurtuluş yıldönümü mesajı

Kars Milletvekilleri Arslan ve Kılıç'ın 30 Ekim Kars'ın Kurtuluş yıldönümü mesajı

65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, 30 Ekim Kars’ın Kurtuluş yıldönümünü kutladı.

Volkan KARABAĞ

Arslan ve Kılıç’ın yayınladığı kutlama mesajı şöyle:

Kurtuluş savaşıyla, 30 Ekim 1920 tarihinde 43 yıllık düşman işgaline son verilerek vatan topraklarına katılan Serhat ilimiz Gazi Kars’ın kurtuluşunun 98. yıldönümünü bütün bir millet olarak idrak ediyor ve kutluyoruz.

Doğu cephesi komutanı Kazım Karabekir Paşa ve komutasındaki birliklerin kahramanlıkları neticesinde yeniden vatan topraklarına katılan Gazi Kars’ın kurtuluş zaferi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükümetinin ilk resmi zaferidir. Bu zafer ordularımıza büyük bir moral vermiştir. Yine Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükümeti ilk resmi anlaşmasını da bu zaferden sonra Gümrü Anlaşmasını imzalayarak yapmıştır. Bu anlaşmayla uluslararası resmiyet kazanılmıştır. Bu itibarla, Gazi Kars’ın kurtuluşu, sadece bir şehrin kurtuluşu değil, hem ulusal hem de uluslararası planda büyük bir öneme sahiptir.

Anadolu’ya açılan kapı, yiğitlik diyarı ve kurtuluşuyla Anadolu’nun kurtuluşunda kilit bir rol oynayan Serhad şehrimiz Gazi Kars’ın kurtuluşunun 98. Yıldönümünü yürekten kutluyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal ve Kazım Karabekir Paşa olmak üzere kahraman şehit ve gazilerimizi minnet ve şükran duygularıyla yâd ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler