Kars Organize Besi Bölgesi yıl sonunda hizmet verecek

Kars Organize Besi Bölgesi yıl sonunda hizmet verecek

Kars Organize Besi Bölgesi yıl sonunda hizmet verecek.

KARS HAKİMİYET

Kars Milletvekilleri 65.Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Kars Milletvekili Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Yunus Kılıç, Vali Türker Öksüz, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı ve AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ile birlikte, Kars Tarıma Dayalı İhtisas Organize Besi Bölgesi’nin inşaatında incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından yüklenici firma yetkilisi ve OSB Müdürü Filiz Çalış’tan bilgi aldıktan sonra gazetecilere açıklamada bulunuldu.

KILIÇ; “KARS’TA MODERN BESİCİLİK YAPILACAK”

AK Parti Kars Milletvekili Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Yunus Kılıç, Besi Organize Sanayi Bölgesinin yaklaşık 150 hektarlık (bin 500 dönüm) alana kurulmakta olduğunu ve 50 tane 50 başlık, 100 tane 100 başlık ve 15 tane de 250 başlık büyük baş hayvan kapasiteli işletmenin faaliyet göstereceğini söyledi.

Besi Organize Sanayi Bölgesinde çağın gereği olarak veteriner hekim ofisleri, gübrenin yakıta dönüştürülebilecek işlem alanları, doğalgaz dönüşüm tesisleri, yani biyogaz üretim tesisi olacağını da belirten Kılıç; “Bunun gibi bir hayvancılığın ve besiciliğin modern bir şekilde yapılabileceği bütün alanları içerisinde barındıracak bir yer olacak. Yıllardır da bir emek var. Kars bir hayvancılık şehri ve şehrimizin mücavir alanları içerisinde yapılmakta olan bir hayvancılık var. Hayvancılık insanlarımızın geçim kaynağıdır. Alternatif alanlar oluşturmadan insanlarımızın hayvancılıktan daha fazla gelir elde etmesi ve geçimin sağlaması için bu önemli yatırım yapıldı. Şehrimizde hayvancılık yapanlara ‘gelin kardeşim daha güzel ve modern tesisten faydalanın, kendinizin de çeşitli yatırımları ile destekleriyle ve devletin birçok kalemlerde yapacağı desteklerle buradan faydalanın. Altyapısı bizim tarafımızdan hazırlandı. Yeter ki siz gelin buralara geçin burada model bir hayvancılık yapın’ diyoruz. Her türlü imkanı, suyu, kanalizasyonu sağlanmış olarak teslim edilecek. Yetiştiricilerimiz bu alanı gördükten sonra yapmış oldukları hayvancılığın her türlü sıkıntılardan kurtulacaklarını buradan rahatlıkla söyleyebilirim. Bu yılın sonunda inşallah küçük bir ek ödeneğe ihtiyaç var. Sayın bakanımızla ve sayın valimiz ile beraber bunu da sağlayacağız. Altyapısıyla her şeyi ile teslim etmiş olcağız. Sayın Valimiz de bir gayretle talipleri toplayacak ve isteyenlere bu alanlarda tahsisler yapılacak. Yine Tarım Bakanlığımızın ve devletimizin imkanları ile birtakım kaynaklarından da yararlanacak. Vatandaşlarımız bazı hibeleri almaları durumunda burada kendi testlerini kurmalarına da yardımcı olacağız. Ve burası faaliyet geçtiğinde aşağı yukarı 10 bin büyükbaş hayvanı içinde barındırabilecek ve besi de dahil her türlü alana sahip çok modeli bir tesis olacak. İnşallah tarım ve hayvancılıkla uğraşan bir kişi olarak buranın halini hep beraber Mevla’m nasip eder görürüz ve Kars’ın beğeneceği ve takdir edeceği bir proje olacak. Şu anda altyapısı bitmek üzere gördüğünüz gibi son derece güzel son derece modern olacak. Burada da bir plato var Kars burayı tam bilmiyor olabilir. Yani dağın başında bir yer değil burası bir plato üzerinde kuruluyor.” Dedi.

VALİ ÖKSÜZ, “KARS, DOĞU ANADOLU BÖLGESİ’NİN MODERN HAYVANCILIK MERKEZİ OLACAK’

Milletvekili Kılıç’ın ardından açıklamada bulunan Vali Türker Öksüz de, Besi Organize Sanayi bölgesinin alt yapısının tamamlanmak üzere olduğundan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Milletvekilleri Arslan ve Kılıç ile birlikte inceleme fırsatı bulduklarını da belirten Vali Öksüz; “Hepinizin bildiği gibi hakikaten Kars eğitimden sağlığa, hayvancılıktan turizme kadar her alanda çok önemli yatırımları alıyor. Bu yatırımlar bir bir faaliyete geçiriliyor. Bir kısmı da inşaat halinde, bir kısmı bitmeye yakın. Bundan dolayı mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. Tabii bu yatırımların gerçekleşmesinde en büyük gücümüz Sayın Cumhurbaşkanımızın Kars halkına olan ilgisi ve sevgisindendir.  Ve şüphesiz Tarım ve Orman Bakanımızın ve  diğer bakanlıklarımızın Kars’a olan ilgileridir. Bu projede olduğu gibi şehrimize destek veriyor. Sayın milletvekillerimiz bu yatırımları her safhasında izliyorlar ve özel ilgi gösteriyorlar bu vesileyle kendilerine teşekkür etmek istiyorum. Bu yatırım ilimizin lokomotif sektörlerinden biri olan ekonomisinin çok önemli bir parçası olan hayvancılık sektörüne çok büyük katkı sağlayacak. Burası altını çizerek vurgulamak istiyorum, ‘Doğu Anadolu Bölgesi’nin tek modern hayvancılık merkezi olacak’ Bundan dolayı çok mutluyuz, böyle bir yatırımı gerçekleştirmiş olmaktan dolayı mutluyuz. Sanayi personelimizle birlikte burası komple entegre bir hayvancılık üretim ve geliştirme merkezi olacak. Bu hizmetten dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz. Umuyorum ki hayvancılığımızın gelişmesi Organize Sanayi Bölgesi sayesinde çok daha hızlı olacak. Büyük bir ivme kazanacak. İleriki günlerde daha doğrusu yılsonuna doğru inşallah bu tesisi bitirip burada yatırım yapmak isteyen, hayvancılık yatırımı yapmak isteyen yatırımcılarımıza sunacağız” dedi.

 ARSLAN; “TESİSİN YATIRIM TUTARI 40 MİLYON TL”

65.Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan da yaptığı açıklamada, Kars halkı adına mutlu olduklarını söyledi.

Kars adına bu kadar modern bir tesisin yapılıyor olması ve geldiği aşamada son derece sevindirici olduğunu da belirten Arslan; “Yakın zamanda hepiniz şahit olduğu gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımlarıyla Kars barajını açtık. Kars barajı ile birlikte de onun ikinci sulama evresi olan ki ciddi paralara mal olacak bir projeyi başlattık. Kars, hayvancılık şehri ancak bundan sonra da yatırımcı bir şehir olarak ta özellikle besi hayvancılığı anlamında, yem bitkileri anlamında da bir mesafe alacak. Elbette ki bütün bunları yaparken bunları bütünleyecek tesislere de ihtiyacımız vardı. Nitekim tarım ve hayvancılık şehri Kars’ın daha modern bir şekilde hayvancılık yapabilmesi, modern bir besi organize sanayine sahip olması bizim için çok çok kıymetli ve değerli idi. Bu anlamda Türkiye'de 16 tane besi organize sanayi bölgesi planlanmış durumda. 8 tanesi hizmet veriyor. Türkiye çapında Kars 9’uncusu olacak. Bizden sonra 7 tane daha yapılacak. Bu Kars için önemlidir. 9’uncu olmak gerçekten önemlidir. Bu tesisin bugünkü birim fiyatlarıyla bedeli 40 milyon, yani eski parayla 40 trilyon bir yatırımdır. Elbette ki bu paranın buraya getirilmesi çok çok kıymetlidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın Kars’a hamiliği himayelerinde çok kıymetli bir yatırımdır. Dolayısıyla hemşerimiz şunu bilmeli ki daha iyi bir Kars için halkımızın daha modern bir yaşam sürebilmesi adına Ankara’dan hangi İmkan olursa olsun hangi kapının aşındırılması gerekiyorsa gereksin biz iki milletvekili birlikte bütün o kapıları aşındırıyoruz. Zaman zaman Sayın valimiz ile birlikte çalışıyoruz ve o imkanları buraya getiriyoruz. Tarım ve hayvancılık şehri olduğumuz gibi turizm şehriyiz. Ancak turistin geldiği yerde bir takım imkanlar bulabilmesi ve bir takım ürünler bulabilmesi lazım. Kars’ın ürünlerini onlara sunmak adına da bu modern tesis inşallah iyi bir aracı olacak” şeklinde açıklamada bulundu.

 

kars-organize-besi-bolgesi-yilsonunda-hizmet-verecek-(6).jpgkars-organize-besi-bolgesi-yilsonunda-hizmet-verecek-(4).jpgkars-organize-besi-bolgesi-yilsonunda-hizmet-verecek-(11).jpgkars-organize-besi-bolgesi-yilsonunda-hizmet-verecek-(13).jpgkars-organize-besi-bolgesi-yilsonunda-hizmet-verecek-(27).jpgkars-organize-besi-bolgesi-yilsonunda-hizmet-verecek-(28).jpgkars-organize-besi-bolgesi-yilsonunda-hizmet-verecek-(8).jpgkars-organize-besi-bolgesi-yilsonunda-hizmet-verecek-(9).jpgkars-organize-besi-bolgesi-yilsonunda-hizmet-verecek-(19).jpgkars-organize-besi-bolgesi-yilsonunda-hizmet-verecek-(18).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler