Kars polisi 405 bin kişiyi kurtardı!

Kars polisi 405 bin kişiyi kurtardı!

Son 1 yılda yaklaşık 14 milyon lira dolandırıcılık yapan 3 çetenin ağından 405 bin vatandaş kurtarıldı.

Volkan KARABAĞ

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün ortak çalışması sonucu, “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma” ve “Nitelikli Dolandırıcılık” suçuyla alakalı kendilerini banka personeli olarak tanıtıp vatandaşları arayarak kimlik bilgileri ve banka kart bilgilerini almak suretiyle dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 3 farklı çete çökertildi.

Kars merkezli İstanbul, Adana, Şanlıurfa ve Afyonkarahisar’da eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 30 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyede hakim karşısına çıkan zanlılardan 14’ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 16 şüpheli şahıs ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Son 1 yılda yaklaşık 14 milyon lira para akışı olduğu tespit edilen çetenin bilgisayarında inceleme yapan Kars İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, 238 bin vatandaşın kimlik bilgisi ve 167 bin vatandaşın ise kredi kartı bilgisine ulaştı.

405 bin kişinin dolandırılmasını engelleyen Kars polisinin hakkında yakalama kararı bulunan 4 şüpheli şahsı da arama çalışması sürüyor.

Ayrıca gözaltına alınan çete liderlerinin de aralarında bulunduğu şahısların ev aranmasında polis ekipleri tarafından 2 ruhsatsız tabanca, 5,55 gram uyuşturucu madde, 40 cep telefonu, 10 laptop, 4 USB flash bellek, ve çok sayıda sim kart ile kredi kartı ele geçirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler