Kars polisi merdiven altı çağrı merkezlerini çökertti

Kars polisi merdiven altı çağrı merkezlerini çökertti

Kars merkezli İstanbul, Adana, Şanlıurfa ve Afyonkarahisar’da eş zamanlı operasyonun detayları belli oldu.

Volkan KARABAĞ

Suç işlemek adına sahte çağrı merkezi kuran 3 çete, Kars İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün ortak çalışması sonucu çökertildi.

Kars Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma” ve “Nitelikli Dolandırıcılık” suçuyla alakalı kendilerini banka personeli olarak tanıtıp vatandaşları arayarak kimlik bilgileri ve banka kart bilgilerini almak suretiyle dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 3 farklı çete tespit edildi.

Kars merkezli İstanbul, Adana, Şanlıurfa ve Afyonkarahisar’da eş zamanlı operasyonda hakkında yakalama kararı bulunan 32 zanlıdan A.K., A.S., B.C., B.G., F.K., H.A., H.K., H.Ş., İ.Ç., İ.K., İ.K., K.B., K.T. K.Ü. M.C., M.E.B., M.Ö., O.T.D., P.B., P.K., S.D., S.S., Y.Ç., Y.E., Y.E.Ö., Z.K. ve Z.T. yakalanarak Kars Emniyet Müdürlüğüne getirilirken, 5 kişinin de aranması sürüyor.

Düzenlenen operasyonda çete liderlerinin de aralarında bulunduğu öğrenilen şahısların ev aranmasında polis ekipleri tarafından 2 ruhsatsız tabanca, 5,55 gram uyuşturucu madde, 40 cep telefonu, 10 laptop, 4 USB flash bellek, ve çok sayıda sim kart ile kredi kartı ele geçirildi.

Siber Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından çökertilen merdiven altı çağrı merkezlerinin son 1 yılda yaklaşık 14 milyon lira para akışının olduğunu tespit ettikleri ve suç işlemek amacıyla kurulan yüzlerce sanal banka hesaplarına bloke koydukları öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak Kars Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, “Vatandaşlarımızın, kendilerini arayarak banka görevlileri olarak tanıtan şahıslarla kredi kartı bilgilerini ve telefonlarına gelen SMS de yazılı bankalara ait havale EFT veya alışveriş yapılmasına olanak sağlayan şifreleri kesinlikle paylaşmaması gerekmektedir. Hiçbir banka veya devlet görevlisi sizden banka tarafından gelen SMS kodunu söylemenizi istemez.” denildi.

kars-polisi-merdiven-alti-cagri-merkezlerini-cokertti-(1).jpgkars-polisi-merdiven-alti-cagri-merkezlerini-cokertti-(2).jpgkars-polisi-merdiven-alti-cagri-merkezlerini-cokertti-(3).jpgkars-polisi-merdiven-alti-cagri-merkezlerini-cokertti-(4).jpgsiber-ve-istihbarat-ceteyi-cokertti!-zanlilar-kars’a-getirildi!-(3)-001.jpgsiber-ve-istihbarat-ceteyi-cokertti!-zanlilar-kars’a-getirildi!-(5)-001.jpgsiber-ve-istihbarat-ceteyi-cokertti!-zanlilar-kars’a-getirildi!-(7)-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler