Kars Sağlık Müdürlüğü, aşı çağrısını yineledi

Kars Sağlık Müdürlüğü, aşı çağrısını yineledi

Kars İl Sağlık Müdürlüğü, Covid-19 Salgını ile mücadelede en önemli silahın aşı olduğuna dikkat çekerek, bir kez daha aşı çağrısı yaptı.

Volkan KARABAĞ

Kars il genelinde aşılama konusunda her türlü imkanının mevcut olduğu belirtilen açıklamada, “Gerek aile hekimliklerimiz de gerek hastanelerimizde, ücretsiz bir şekilde aşılamayı sürdürüyoruz. Gerekirse vatandaşlarımızın ayağına gidiyoruz. Dolayısıyla aşı olmak isteyen bütün vatandaşlarımızı mutlaka aşılamaya davet ediyoruz.

İlimizin işlek noktalarında hizmet veren aşı çadırlarımız, aşı uygulama merkezimizde devam eden hizmetimiz, aile hekimleri ve TSM hekimlerimizin aşılama çalışmaları ve halkımızın sağduyusu sayesinde 1.doz aşı oranında haritada mavi renkte yerimizi aldık. Ancak biliniyor ki tam aşılı olmadığımız sürece toplumsal bağışıklık sağlanmış olmuyor. Eksik aşılı olmak salgına maruz kalma riskinin devam ettiği anlamına gelmekte.

Sayın Bakanımız Dr.Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklamada da belirttiği gibi "Hastaneye yatan vatandaşlarımızın yaklaşık yüzde 90'ı tam aşılı olmayan kişilerdir. Vefat edenlerin yüzde 90'ı ya aşı olmamış veya aşıları eksik kişilerdir" yani aşıyı ertelemek veya sırası gelen doz aşıyı olmamak bizi hastalığa daha çok yaklaştırmış oluyor.

Eski normal yaşamımıza dönmemiz, okullarına, öğretmenlerine ve arkadaşlarına hasret kalan çocuklarımızın yüz yüze eğitimlerine devam etmeleri için sırası gelen vatandaşlarımızın 2.-3.doz aşılarını da olmalı çok önemli.

2.doz aşı oranında haritada rengimiz şimdilik sarı ama biliyoruz ki bize yakışan tam aşımızı olarak mavi renge dönmemiz.

Sizin ve sevdikleriniz sağlığı için tam aşılı olarak virüse karşı kalkanınızı oluşturun.

Salgının başladığı günden itibaren kuralımız olan maske, mesafe ve hijyen kuralını unutmayalım.”denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler