“Kars sahipsiz değildir, Kars 1’den büyüktür”

“Kars sahipsiz değildir, Kars 1’den büyüktür”

Deva Partisi Kars İl Başkanı Av. Güven Özen, “Kars sahipsiz değildir, Kars 1’den büyüktür” dedi.

Volkan KARABAĞ

Turistik Doğu Ekspresi ile ilgili Özen yaptığı açıklamada, “Hepimizin malumu olduğu üzere özellikle kış aylarında şehrimizin ekonomisinin temel taşlarından ve kış turizmi açısından hayati öneme sahip olan Doğu Ekspresi ile Ankara ve ilimiz arasında gerçekleştirilen Turistik Doğu Ekspresi tren seferlerinin henüz başlamadığını üzülerek görmekteyiz.” ifadesini kullandı.

Özen’in yaptığı açıklama şöyle: “Ankara ile ilimiz arasında gerçekleştirilen ve 1315 km’lik yol güzergâhı ile yolculuk yapan misafirlerine Anadolu’nun eşsiz güzelliklerini görme fırsatını sunan doğu ekspresi tren seferlerinin daha önce Covid-19 salgını nedeniyle 28 Mart 2020'de durdurulduğuna ve yoğun baskılar neticesinde 12 Temmuz 2021 itibarıyla yeniden başladığına da şahit olmuştuk.

Özellikle Covid-19 salgını gerekçe gösterilerek seferler iptal edilirken vatandaşlarımızın ortalama 165 kişilik uçaklarda yan yana yolculuk yaptığını ve bu durumun, 2 kişilik – 4 kişilik kompartımanlarda yapılan yolculuklardan daha tehlikeli bulaş riski oluşturduğunu her platformda özellikle belirtmiştik. Maalesef izahatı dahi yapılmadan 2020 yılında Doğu Ekspresi seferlerinin gerçekleştirilmemesi nedeniyle birçok esnafımız ciddi anlamda zarara uğramış ancak bu izahtan vareste uygulamaya rağmen devletine ve milletine karşı sorumluluklarını yerine getirmiş zor şartlar altında vergi, sgk ve diğer bilumum ödemelerini harfiyen yerine getirmiştir.

Bizler Kars iline gönül vermiş şehrimizin kültürel değerlerine gönül bağı ile bağlı olan bireyler olarak bir kez daha Karslı hemşerilerimizin ve özellikle geçimini turizmden elde ettiği gelir ile sağlayan vatandaşlarımızın, tek kişinin keyfi kararları ve uygulamalarından dolayı zarara uğramasına müsaade etmeyeceğiz.

Van iline Van Gölü Ekspresi ile turistik tren seferleri başlamışken Covid19 tedbirlerinin sadece Turistik Doğu Ekspresi özelinde uygulanmasının hukuken ve vicdanen bir izahatı olmayacağı gibi maalesef bu durum birçok şaibeyi de gündeme taşımaktadır. Bizler her türlü şaibeden ve söylemden uzak durarak ilimizin turizm anlamında hak ettiği değeri görmesi adına bu sürecin takipçisi olacağımızı belirterek,  Yüce Devletimizin Valisi olan Sayın Türker Öksüz’ü de bu konuyla bizzat ilgilenmeye, ilimize yapmış olduğu katkı ve yatırımlara bir yenisini daha eklemeye davet ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler