Kars Şehitliğinde buruk bayram!

Kars Şehitliğinde buruk bayram!

Kars’ta şehit yakınları bayramın birinci gününde Şehitliği ziyaret ederek dualar okudu.

KARS HAKİMİYET

Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle şehit yakınları Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından evlerinden alınarak Şehitliğe getirildi.

Kars Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Muhsin Acay’ın da eşlik ettiği şehit aileleri, şehit kabirlerini ziyaret ederek dualar okuyarak gözyaşı döktü.

Gazetecilere açıklama yapan Kars Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Muhsin Akçay, Ramazan Bayramı’nın buruk geçirdiklerini söyleyerek, “Ramazan Bayramı’nı şehit anaları, babaları için buruk geçiyor aileler burada. Koronavirüs tedbirleri alındı, şehit aileleri sokağa çıkma yasağından muaf tutuldu, gün boyu istedikleri saatte gelebilirler.” dedi.

Şehit annesi Aysel Polat ise hüzünlü bir bayram geçirdiklerini ifade ederek, “Sağolsunlar izin verdiler geldik gördük sevindik evde kalsaydık daha zor olurdu, çok teşekkür ederim.” ifadesini kullandı.

Koronavirüs salgınından biran önce geçmesi temennisinde bulunan şehit babası Hacı Halit Polat da, “Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun, bizi her zaman düşünüyorlar, bize izin verdikleri için teşekkür ediyorum. Bayramlar bizim için hüzünlüdür, oğlum 20 yıl önce şehit oldu.” şeklinde konuştu.

Ayrıca koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye genelinde uygulanan ve arife günü ile Ramazan Bayramı sürecini de kapsayan sokağa çıkma kısıtlaması, mezarlık ziyaretlerini de olumsuz etkiledi. Her bayram ve arifesinde büyük bir hareketliliğin yaşandığı kentteki mezarlıklar bu bayram sokağa çıkma kısıtlaması dolayısıyla sessizliğe büründü.

kars-sehitliginde-buruk-bayram!-(1).jpgkars-sehitliginde-buruk-bayram!-(2).jpgkars-sehitliginde-buruk-bayram!-(3).jpgkars-sehitliginde-buruk-bayram!-(4).jpgkars-sehitliginde-buruk-bayram!-(5).jpgkars-sehitliginde-buruk-bayram!-(6).jpgkars-sehitliginde-buruk-bayram!-(7).jpgkars-sehitliginde-buruk-bayram!-(8).jpgkars-sehitliginde-buruk-bayram!-(9).jpgkars-sehitliginde-buruk-bayram!-(10).jpgkars-sehitliginde-buruk-bayram!-(11).jpgkars-sehitliginde-buruk-bayram!-(12).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler