Kars turizminde hizmete dikkat

 Kars turizminde hizmete dikkat

Turizm Birliği Başkanı Halit Özer, 2022-2023 yılı kış sezonu öncesi açıklamada bulundu.

Volkan KARABAĞ

Kars’ın ve bölge turizminin artık bir dünya markası olduğunu ifade eden Özer, “Bilindiği üzere Kars ve bölge turizmi her geçen gün ve her geçen yıl ivemesin biraz daha yükselterek ilerlemekte geçen yıla nazaran bu yıl turist sayısında yüzde 60-70 artış gözükmekte. Kars ilimiz ve de bölgemiz turizm de artık bir dünya markası.” dedi.

Özer açıklamasını şöyle sürdürdü: “Her geçen gün şehrimizin fiziki yapısının düzelmesi ile. Yeni turizm rotalarının oluşumu ayrıca işletme sayılarının fazlalaşmasıyla ( Marka işletmelerin gelmesi  ) Kars turizmde istediği noktaya doğru ilerlemekte İdari ve siyasi  destek ve çalışmaları  STK çalışmaları işletmeci ve yatırımcı çalışmaları sektör temsilcilerinin yoğun uğraşı görüyoruz ki şehrimizi bir turizm kenti yapma noktasında.

Bu nedenle: gireceğimiz 2022-2023 yılı Kars kış turizm sezonunda bölgemizi yoğun bir sezon bekliyor. İşletmelerimizin ve de sektör temsilci ve çalışanlarımızın Daha dikkatli ilgi  ve alakalarını artırarak bir gelen turisti bir daha ki  sefere yine getirebilme çabasını göstermesi gerekmekte. Şehrimiz de turizm artık rekabet ve yenilik halindedir. İşletmelerimiz ancak yenilik, kalite, daha duyarlı hizmetler ile şehrimizi ileri taşıyabiliriz. Şunu bilmeliyiz ki bu ivme yukarı çıktığı gibi aşağı da düşme ihtimali var. Dünya’ca uğraş ve emekleri yok etme tehlikesi de kaçınılmaz. Şehrimize gelen yerli ve yabancı turistlere yeterli ilgi alaka kaliteli hizmet güler yüz ve davranışlar sergilenmediğinde bunu Şehrimize ve bölge turizmine ihanet saymaktan başka bir şey diyemeyiz. 

Elbet de ki kendiliğinden oluşmayan bu sürecimiz çeşitli yatırımlar neticesinde bu hale gelmiştir.

Otel sayılarımızın hızlı artışları yeme içme sektörlerinin fazlalaşması transfer acenta sayılarının çoğalması Marka otellerin ve işletmelerin açılması Şehrimizi daha da ileriye taşımakta. Bununla birlikte ticaret odasının faaliyetleri ile birlikte şehir ekonomisi her geçen gün büyümekte. Tabi ki bu çalışmalar birlik beraberlik ve bütünlükle yapılması ile birlikte başarı elde ediliyor. Örneğin Kars eski yapılarının tekrardan hayat bulması Turizm caddesinin oluşması Kale bölgesi Müzelerimiz hep birbirinden güzel destinasyonlardır. Bunula birlikte ulaşımın kolaylaşması havalimanımızın kullanışlı olması tren seferlerimizin olması. Şehrimizi daha da yaşanabilir kılmakta. Tüm bu hizmetler oluyor ki turizm güzelleşiyor bu sebeple Şehrimizin gözle görünün değişikliğinden dolayı yatırım ve çalışmalarından dolayı Kars Valimiz sayın Türker Öksüz’e, Kars Milletvekillerimiz Sayın Ahmet Arslan’a, Sayın Yunus Kılıç’a, idari ve mülki amirliklerimizde bulunan il müdürlerimize sürekli destek olan değerli yatırımcılarımıza sektör çalışanlarımıza üye işletmelerimize esnaflarımıza oda başkanlarımıza turizm birliğimiz adına teşekkür ve şükranlarımı sunarım. Güzel bir kış sezonu dileği ile.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler