Kars Valisi Rahmi Doğan'dan hüzünlü veda!

Kars Valisi Rahmi Doğan'dan hüzünlü veda!

Valilik Makamında gazeteciler ile bir araya gelen Kars Valisi Rahmi Doğan, zaman zaman duygulu anlar yaşayarak gözyaşlarını tutamadı.

Volkan KARABAĞ

Hatay’a atanan Vali Doğan, 30 aylık başarılı görev süresinin ardından ilde görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri ile vedalaştı.

30 aylık görev süresini kısaca değerlendiren Vali Doğan, Kars’ta birilerinin yüreğine dokunduğuna dikkat çekerek Kars halkının kendisine olan sevgisini ‘tablonun geneline bakmak gerek’ şeklinde ifade etti.

Kendisine olan sevgi ve ilgiyi Kars sokaklarında gördüğünü söyleyen Vali Doğan: “Her insanının seveni de olur sevemeyeni de olur. Sonuçta bir Vali olarak bir ilde iş yapıyorsunuz. Birilerinin menfaatine dokunuyorsun, birilerinin taleplerini reddediyorsun, birilerinin her istediğini yapmıyorsun. Veya yaptıklarınız birilerinin hoşuna gitmiyor olabilir. Bunlar doğal şeyler. İnsan evinde bile kavga yaşayabiliyor. Ben tablonun geneline bakmak gerektiğine inanıyorum. Tablonun genelini Kars sokaklarında gördük. Vatandaşın bize bakış açısı önemlidir. Ben zerre kadar hırsızlık yapmadım. Ömürüm boyunca bilerek tek kuruş haram yemedim ve yedirmedim. Bu konuda o kadar müsterihim ki görev yaptığım süreler içerinde hiç kimseye bilerek haram yedirmedim. Birilerine alan açmadım, haksız yere imkân sağlamadım ve asla taviz vermedim. Bu konuda kim ne derse desin önemsizdir. Ben Kars’ta da görev yaptığım 30 aylık tablonun geneline baktığımda Karslıların beni ne kadar sevdiğini ve benim de onlarla ne kadar diyalog kurduğumu gördüm.” dedi.

Gazetecilerin çeşitli sorularını da cevaplandıran Vali Doğan, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Güler Bakar’ın kaleme aldığı ve bir dergide yayınlanan ‘Bir karne öyküsü’ adlı makaleyi okuduğu sırada gözyaşlarını tutamadı.

Vali Doğan, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeninin kaleme aldığı yazısında: “Muhammet Yiğit, Namık Kemal İlk Öğretim Okulunda 2. Sınıf öğrencisi. O yıl Şubat tatili karne günü. Havanın çok soğuk olması nedeniyle Muhammet annesine yük olmaması için karnesini almaya gitmek istemez. Anne ve babası Muhammed’in bu kararına saygı duyar. Karne günü içi bir türlü rahat etmeyen anneanne ise koşarak okula gider. Aysel Hoca’ya karneyi sorar. Aysel Hoca da sınıfa Vali Bey’in teşrif edeceğini ve karneleri öğrencilere vereceğini söyler. Bunun üzerine anneanne yıkılır. Anneannenin dünyasında Vali ulaşılmazdır. Oysa Vali Bey bu sınıfta öğrencilerin karnelerini bizzat eli ile verecektir. Ani bir kararla eve döner ve uyumakta olan torunu Muhammet’i alır ve okuluna getirir. Geç kalır ve sınıfa girdiklerinde karne töreni bitmiştir. Anneanne Aysel Hoca seslenir ve Muhammet Yiğit’in geldiğini söyler. Bir anda gözler anneanneye çevrilir ve o sırada Sayın Vali Rahmi Doğan Anneanneyi fark eder ve O’na bir jest yapar. ‘Muhammet gelsin’ der. Muhammet şaşkın ve heyecanlı bir şekilde Vali Beyi’n elinden karnesini alır. O an gazeteciler fotoğraflarını çeker ve ertesi günde gazetelerde çıkar. O an yarım saat içerinde anneanne bir destan yazmıştır. Bu karne günü hem Anneanne için hem de Muhammet Yiğit için unutulmaz bir gün olur. Teşekkürler Sayın Valim. Hem anneannenin hem de Muhammet Yiğit’in yüreğine dokundunuz.” Şeklinde ifadeler kullandığını okudu.

Makaleyi kaleme alan öğretmeni tanımadığını ve Kars’tan ayrılacağı haberinin duyulması üzerine dergide yayınlanan ‘bir karne öyküsü’ adlı makaleyi dün okuduğunu söyleyen Vali Doğan eşi ile oldukça duygulandığını söyledi. 

Farkında olmadan Kars’ta birilerinin yüreğine dokunduklarını da söyleyen Rahmi Doğan: “Bu yazı eşim ile benimde yüreğimize dokundu ve çok duygulandık. Demek ki Kars’ta farkında bile olmadan bir takım şeyler yapmışız ve birilerine dokunmuşuz. Ben Kars’tan çok mutlu bir şekilde ayrılıyorum. Bu insanlara dokunabildiysek bu bizim için çok büyük bir şeydir. Görevimi layıkıyla yapmışım diye düşünüyorum. Çocukların, anne ve babaların bize bakışları beni son derece mutlu ve mesut etti. Kars bizim vali olarak ilk görev yerimiz ve ilk göz ağrımız ama gerçekten çok mutlu bir şekilde ayrılacağız. Her birinizden helallik istiyorum. Tüm Kars halkına selam ve hürmetlerimi sunuyorum.” ifadesini kullandı.

kars-valisi-rahmi-dogandan-huzunlu-veda!-(1).jpgkars-valisi-rahmi-dogandan-huzunlu-veda!-(3).jpgkars-valisi-rahmi-dogandan-huzunlu-veda!-(2).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler