Kars Valisi Türker Öksüz, 10 Kasım mesajı

Kars Valisi Türker Öksüz, 10 Kasım mesajı

Kars Valisi Türker Öksüz, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 80’nci yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Vali Öksüz'ün yayınladığı mesaj şöyle:

"Cumhuriyetimizin kurucusu ve mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 80’inci yıldönümünde saygı, şükran ve rahmetle anıyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1919 Samsun’a çıkarak başlattığı İstiklal Savaşımızı 1923’te Ankara’da Cumhuriyeti kurarak zafere ulaştırmış, milletimize çizdiği çağdaş uygarlık yolu ile adını tarihe yazdırmış kahraman bir asker ve de büyük bir devlet adamıdır.

Askeri, siyasi başarıları, öngörüleri, eserleri ve inkılâplarıyla tarihin akışını değiştiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük emeli Türk Milleti’nin medeni ve refah seviyesi yüksek bir millet olarak varlığını sürdürmesi idi.

Bugün bizler de Aziz Atatürk'ün gösterdiği istikâmet doğrultusunda Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, fikir ve ideallerine sımsıkı bağlı kalarak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, kazanımlarını arttırarak, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyelere çıkarma gayreti içerisinde, yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz.

Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi bütün değerleriyle yaşatıp, geliştirip gelecek nesillere devredeceğiz.

İnanıyoruz ki, gelecek nesillerimiz de Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak için aynı azim ve kararlılıkla mücadele vereceklerdir.

Bu inançla, vefatının sene-i devriyesinde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadelemizin kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler