Kars Valisi Türker Öksüz: “Her birimizin Kars için bir şeyler yapması gerek”

Kars Valisi Türker Öksüz: “Her birimizin Kars için bir şeyler yapması gerek”

Kars Valisi Türker Öksüz, “Hepimiz bu şehir için elbette bir şeyler yapmak durumundayız. Görevimiz bu olmalı ve sorumluluğumuzu bilmemiz gerekiyor.” dedi.

KARS HAKİMİYET

Geride bıraktığımız 2019 yılında il genelinde yapılan, devam eden ve 2020 yılında yapılacak olan projeleri açıklayan Vali Öksüz, mevsim şartlarına bağlı olarak ilimizde inşaat sezonunun kısa olması nedeniyle tüm kurumların daha özverili olması gerektiğine dikkat çekerek Kars için her kesin elinden gelini yapmasını istedi.

SÜVARİ TABYA’NIN PEYNİR MÜZESİ OLMASI İÇİN HAZIRLANAN PROJE ONAYLANDI

Kurumlar arası koordinasyonun önemine değinen Vali Öksüz, Kars’ta ayakta kalmaya direnen 46 tabyadan birisi olan Süvari Tabya’nın peynir müzesi olarak restore edileceğini bir kez daha dile getirdi.

Süvari tabyanın peynir müzesi olarak restore edilmesi için hazırlanan projenin onaylandığını söyleyen Kars Valisi Türker Öksüz, “Önemli bir kültür varlığı olan Süvari Tabya’nın peynir müzesi olması için çalışmalarımız devam ediyor. Projesinin onaylanma sürecini geçtik. Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından da proje onaylandı. Bu yıl inşaatına başlayıp tamamlamayı planlıyoruz. Böylelikle metruk halde bulunan Süvari Tabyanın bir kültür varlığı olarak ilimizin hizmetine kazandırmış olacağız.  Aynı zamanda da hem kültürel varlığımızı yaşatacağız hem de marka değeri olan peynirin tanıtımı yapacağız ve peynirin süreç içerisindeki gelişimine yönelik tanıtım faaliyetlerini de daha etkin bir şekilde yapmış olacağız.”dedi.

KAVILCA ÜRETİMİNİ TEŞVİK EDECEĞİZ

Kars yöresine has unutulmaya yüz tutmuş kavılcasının üretimini teşvik etmek ve çoğaltmak için de çalışmalar yaptıklarını da belirten Vali Türker Öksüz, “Yöreye özgü kavılcanın üretiminin yaygınlaştırılması için çok önemli çalışmalarımız var.  Onu da bu yıl içerisinde bitireceğiz. Ayrıca DAP ile birlikte yaptığımız çalışmalar kapsamında tarımda makineleşme ve yem bitkilerinin attırılması için projelerimizi hayata geçireceğiz. 

her birimizin kars için bir şeyler yapması gerek

Hepimiz bu şehir için elbette bir şeyler yapmak durumundayız. Görevimiz bu olmalı ve sorumluluğumuzu bilmemiz gerekiyor.  Ebetteki herkesin birbirine destek olması çok önemlidir. Herkesin bu bilinçle hareket ettiğini ve edeceğine inanıyorum ve de temenni ediyorum.  Herkese görevinde başarılar diliyorum.  Bizim çok hızlı çalışmaya ihtiyacımız var.  Her zaman defaatle söylediğim gibi bu şehir çok önemli bir şehirdir. Bu şehir Türkiye'nin çok önemli illerinden birisidir. Onun için her yönden bu şehrin gelişmesi ve kalkınmasına yönelik çalışmalarımızı azimle yapmalıyız. Bu doğrultuda bütün kamu, kurum ve kuruluşlarının yöneticilerine başarılar diliyorum.” Şeklinde ifadeler kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler