Kars Valisi Türker Öksüz ilk talimatını verdi: YIKIN!

Kars Valisi Türker Öksüz ilk talimatını verdi: YIKIN!

Atıl halde bırakılarak çeşitli bahaneler üretilerek yıllarca ‘akıbeti ne olacak’ diye tartışılan Eski Devlet Hastanesinin nihayet yıkılmasına karar verildi.

Volkan KARABAĞ

27 Ekim 2018 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 2018/202 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kars Valiliği görevine atanan Türker Öksüz, hemen hemen bütün kamu kurum ve kuruluşları ile bir araya gelerek istişare yaptı. Vali Öksüz, yıllarca ‘akıbeti ne olacak’ diye tartışılan Eski Devlet Hastanesinin yıkılmasına karar verdi.

Kars İl Encümeni’nin 20.11.2018 tarih ve 152 sayılı kararına istinaden Merkez Bülbül mahallesinde 476 ada, 629 parsel üzerinde bulunan 250 yataklı eski Devlet Hastanesi binasının yıkımı işi, yıkımından çıkarılacak malzemeye karşılık satış ihale edilecek. İhale 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 45 maddesi gereğince açık teklif usulü ile İl Encümenince yapılacak.

Eski Devlet Hastanesinin yıkım ihalesi, bugün Kars Hakimiyet Gazetesinde yayınlanarak ihaleye girecek firma ve kamuoyuna duyuruldu.

Merkez ilçe Bülbül mahallesinde, tapunun; 476 ada, 629 parsel üzerinde bulunan 250 yataklı eski Devlet Hastanesi binaları ile birlikte Kars İli merkez İlçesi Sukapı mahallesinde tapunun; 2 Ada,  124 Parsel sayılı taşınmaz üzerinde bulunan Veteriner Fakültesine ait binaların yıkım işinin ihalesi 04.12.2018 salı günü gerçekleştirilecek.

İhalesi gerçekleştirdikten sonra yıkılacak binaların tüm güvenlik önlemleri için gerekli izinler alınarak yapılması zorunlu olacak. Yıkılacak binaların enkazı ve bunların hurda malzemeleri karşılığında yıkımı gerçekleştirecek ve hurda malzemeler ile enkaz ve hurda malzemelerinin taşınması ve yıkımı gerçekleştiren kişi yada firmaya ait olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler