Kars Valisi Türker Öksüz’ün Mevlid Kandili ve Mevlid-İ Nebi Haftası mesajı

Kars Valisi Türker Öksüz’ün Mevlid Kandili ve Mevlid-İ Nebi Haftası mesajı

Kars Valisi Türker Öksüz, Mevlid Kandili Ve Mevlid-İ Nebi Haftası nedeniyle mesaj yayınladı. Vali Öksüz’ün yayınladığı mesaj şöyle:

Volkan KARABAĞ

“Âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in dünyayı teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’ni idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

İnsanlığın çok büyük buhranlar yaşadığı bir dönemde akıllara, kalplere ve ruhlara hitap ederek, bütün dünyaya huzurun, barışın, kardeşliğin ve güzel ahlakın egemen olacağı manevi bir ortamı tebliğ eden sevgili Peygamber Efendimiz (SAV), gerek hayat tarzı, gerekse söz ve düşünceleriyle her daim insanlığın yolunu aydınlatmıştır.

Sevgili Peygamberimizin insanlığa kattığı güzellikleri görmek, onu her anlamda örnek almak ve anlamaya çalışmak, dünya ve ahiret mutluluğumuz için anahtar niteliğindedir. Yüce Yaradan’ın sevgisine, rahmetine ve bağışlamasına ermenin yegâne yolu, Peygamberimizin bizlere gösterdiği Kur’ani yoldan gitmektir.

Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in doğumunu kutlarken, aynı zamanda onun evrensel mesajlarını, imanı ve ibadet hayatını, yüce ahlakını, kardeşlik hukukunu, adalet anlayışını tekrar hatırlamalı, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulması, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesi için her zamankinden daha çok gayret göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’nin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini Yüce Mevla'dan niyaz ederken, İslam âleminin ve değerli Karslı hemşehrilerimin Mevlid Kandili'ni tebrik eder, birlik-beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını temenni ederim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler