KARSDAK, Ağrı Dağı’na 30 Ağustos zafer tırmanışı yaptı

KARSDAK, Ağrı Dağı’na 30 Ağustos zafer tırmanışı yaptı

Kars Dağcılık ve Doğa Sporları Arama Kurtarma Derneği (KARSDAK) üyesi dağcı ekibi 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Ağrı Dağı’nın zirvesinde kutladı.

Tacettin DURMUŞ

2’si kadın 10’u erkek 12 dağcı 3 günlük anlamlı tırmanışı 28 Ağustos’ ta 3 bin 200 rakımlı kampın ardından, 29 Ağustos’ta 4 bin 200 rakımlı kampa kadar devem ettirdi. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşlarıyla birlikte Türk halkına armağan ettiği 30 Ağustos Zafer Bayramının yıl dönümünde gece saat 01.00’da kafa fenerleriyle 4 saatlik yürüyüş sonunda 5 bin 137 rakımlı zirveye ulaştılar.

12 dağcı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını zirvede anarak başarılı bir şekilde faaliyeti tamamlamanın haklı gururunu yaşadılar.

Zirve tırmanışı sonrası Kars’a dönen Kars Dağcılık ve Doğa Sporları Arama Kurtarma Derneği Başkanı Özfer Koçak yaptığı açıklamada, Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle andıklarını söyledi.

KARSDAK Başkanı Özfer Koçak açıklamasında ayrıca; “Türkiye’nin çatısı 5137 metreye ulaştık. Bu güzel bayramı KARSDAK ailesi zirvede kutladı. Tüm ailemize selamlar olsun. 12 sporcumuzla birlikte tırmanışı gerçekleştirdik. 30 Ağustos zaferinin kolay kazanılmadığını özellikle Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına ve KARSDAK ailesine armağan ediyoruz. Bu ülkenin kazanılmasında canlarını veren bütün şehitlerimize, emeği geçen bütün büyüklerimize ‘ruhları şad olsun’ diyoruz ve hepsinin önünde saygıyla eğiliyoruz.” dedi.

 


karsdak,-agri-dagi’na-30-agustos-zafer-tirmanisi-yapti-(4).jpgkarsdak,-agri-dagi’na-30-agustos-zafer-tirmanisi-yapti-(3).jpgkarsdak,-agri-dagi’na-30-agustos-zafer-tirmanisi-yapti-(5).jpgkarsdak,-agri-dagi’na-30-agustos-zafer-tirmanisi-yapti-(6)-001.jpgkarsdak,-agri-dagi’na-30-agustos-zafer-tirmanisi-yapti-(12).jpgkarsdak,-agri-dagi’na-30-agustos-zafer-tirmanisi-yapti-(9).jpgkarsdak,-agri-dagi’na-30-agustos-zafer-tirmanisi-yapti-(7).jpgkarsdak,-agri-dagi’na-30-agustos-zafer-tirmanisi-yapti-(6).jpgkarsdak,-agri-dagi’na-30-agustos-zafer-tirmanisi-yapti-(18).jpgkarsdak,-agri-dagi’na-30-agustos-zafer-tirmanisi-yapti-(19).jpgkarsdak,-agri-dagi’na-30-agustos-zafer-tirmanisi-yapti-(17).jpgkarsdak,-agri-dagi’na-30-agustos-zafer-tirmanisi-yapti-(15).jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler