KARSDAK, Sarıkamış Şehitlerini 3 bin 180 rakımda andı.

KARSDAK, Sarıkamış Şehitlerini 3 bin 180 rakımda andı.

Kars ve çevresini yaz - kış demeden karış karış gezen dağcılar, 105 yıl önce Osmanlı - Rus savaşları sırasında şehit olan on binlerce Mehmetçiği anmak için gerçekleştirilen Allah-u Ekber sıradağları zirve tırmanışına katıldı.

KARS HAKİMİYET

Kars ve çevresini yaz - kış demeden karış karış gezen dağcılar, 105 yıl önce Osmanlı - Rus savaşları sırasında şehit olan on binlerce Mehmetçiği anmak için gerçekleştirilen Allah-u Ekber sıradağları zirve tırmanışına katıldı.

KARSDAK üyesi Karslı 14 dağcı, Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 21’incisi gerçekleştirilen ‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Zirve Tırmanışı’ etkinliğine katılmak için Ülkemizin birçok yerinden Sarıkamış’a gelen dağcılara eşlik etti.

105’inci yılında Sarıkamış Şehitlerini anma etkinlikleri kapsamında bir araya gelen 14’ü Karslı olmak üzere 47 dağcı, 3 bin 180 rakımlı Allahuekber Dağı'na zirve tırmanışı yaptı. Devlet töreni ile yapılan Sarıkamış Şehitlerini anma etkinliği programı ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilen tırmanış kapsamında, Kars'ın Selim ilçesine bağlı Sarıgün köyünde kamp kuran 47 dağcı, 3 gün süren tırmanışın ardından zirve yaparak tekrar köye döndü. Yaklaşık 5 saat süren zorlu tırmanışın ardından zirveye ulaşan dağcılar, 105 yıl önce aynı gölgede donarak şehit olan Mehmetçiler için dua etti.

Saygı tırmanışının ardından gazetemize açıklamada bulunan Kars Dağcılar Arama Kurtarma Kulübü (KARSDAK) Yönetim Kurulu üyesi Özfer Koçak, kulüp olarak Kars’tan 14 dağcı ile anma tırmanışına katıldıklarını söyledi.

105 yıl önce Sarıkamış’ta şehit olan on binlerce Mehmetçiği saygı ve minnetle andıklarını belirten Koçak, “Türkiye dağcılık Federasyonu'nun 21. kez düzenlemiş olduğu yılında Allahuekber Dağları şehitleri ama tırmanışına katıldık. 3 bin 180 metrede 3 gün süren tırmanışa bizler de KARSDAK sporcuları olarak 14 sporcumuzla katıldık ve zirve tırmanışını yaptık. Başta Sarıkamış şehitlerimiz olmak üzere ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygı minnet ve şükran ile andık. Selim ilçemize bağlı Sarıgün Köyümüzde konakladık ve kamp kurduk. Köyümüzde muhtarımız başta olmak üzere, okul müdürümüz, öğretmenlerimiz, örencilerimiz ve köy halkı bizleri özverili bir misafirperverlikle karşıladı.  Hava soğukluğu eksi 15’leri bulsa bile tırmanışımızı sağlıklı bir şekilde tamamladık. Şehitlerimizi anmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tırmanışa katılan arkadaşlarımıza sıcak çay ve çorba ikram ederek içlerini biraz olsun ısıttık. Ayrıca Karsımızı ve Sarıkamış’ımızı her yönüyle tanıtmış olmanın da mutluluğunu yaşıyoruz.” Dedi.

karsdak,-sarikamis-sehitleri-2-bin-700-rakimda-andi-(21).jpgkarsdak,-sarikamis-sehitleri-2-bin-700-rakimda-andi-(13)-001.jpgkarsdak,-sarikamis-sehitleri-2-bin-700-rakimda-andi-(10)-001.jpgkarsdak,-sarikamis-sehitleri-2-bin-700-rakimda-andi-(13).jpgkarsdak,-sarikamis-sehitleri-2-bin-700-rakimda-andi-(15).jpgkarsdak,-sarikamis-sehitleri-2-bin-700-rakimda-andi-(18).jpgkarsdak,-sarikamis-sehitleri-2-bin-700-rakimda-andi-(16).jpgkarsdak,-sarikamis-sehitleri-2-bin-700-rakimda-andi-(9).jpgkarsdak,-sarikamis-sehitleri-2-bin-700-rakimda-andi-(10).jpgkarsdak,-sarikamis-sehitleri-2-bin-700-rakimda-andi-(11).jpgkarsdak,-sarikamis-sehitleri-2-bin-700-rakimda-andi-(12).jpgkarsdak,-sarikamis-sehitleri-2-bin-700-rakimda-andi-(5).jpgkarsdak,-sarikamis-sehitleri-2-bin-700-rakimda-andi-(6).jpgkarsdak,-sarikamis-sehitleri-2-bin-700-rakimda-andi-(7).jpgkarsdak,-sarikamis-sehitleri-2-bin-700-rakimda-andi-(8).jpgkarsdak,-sarikamis-sehitleri-2-bin-700-rakimda-andi-(1).jpgkarsdak,-sarikamis-sehitleri-2-bin-700-rakimda-andi-(2).jpgkarsdak,-sarikamis-sehitleri-2-bin-700-rakimda-andi-(3).jpgkarsdak,-sarikamis-sehitleri-2-bin-700-rakimda-andi-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler