Kars’ın Çakmak Köyünde karantina sona erdi

Kars’ın Çakmak Köyünde karantina sona erdi

Kars’ın merkeze bağlı Çakmak köyünde yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında uygulanmakta olan karantina sona erdi.

Tacettin DURMUŞ

Kars Valiliğinden yapılan açıklamada, Koronavirüs (COVİD-19) salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında; merkeze bağlı Çakmak Köyü’nde 29 Ağustos Cumartesi 2020 günü saat 19:00 itibariyle başlatılan karantinanın bugün saat 17.00’de sona erdiği bildirildi.

Kars’ın merkeze bağlı en yoğun nüfusa sahip Çakmak Köyünde 29 Ağustos 2020 tarihinde akşam 19.00’da başlatılan karantinanın kaldırılmasının ardından köye giriş çıkışların yeniden başladığı Valilikten yapılan açıklamada belirtildi.

Öte yandan Koronavirüs salgını can almaya devam ederken, tüm yurtta olduğu ilimizde de önlemler de peş peşe geliyor. Valilik kararlarıyla risk oluşturan yerleşim alanlarında, bazı mahalle ve köylerde karantinalar uygulanıyor. Kars Valisi Türker Öksüz il genelinde uygulanmakta olan tüm tedbir ve karantina uygulamalarını tüm ilgili kişi ve kurumlar marifetiyle yakından takip ediyor. Tüm sağlık kuruluşları mesai mevhumu gözetmeksizin tüm tedbirleri uyguladığı gibi vatandaşları da bu ölümcül virüse karşı uyarmaya devam ediyor. Tüm kolluk kuvvetleri ve sağlık görevlileri halkı uyarmaya devam ederken, vatandaşların da uyarılara ve tedbirlere harfiyen uymaya davet ediliyor. Öncelikli olarak ta köylerde oturan vatandaşların acil işleri olmadığı müddete il ve ilçe merkezlerine gitmemeleri önem arz ediyor. Ayrıca tüm tedbirlerin köylerde, akrabalar ve komşular arasında hassasiyetle uygulanması hayati önem taşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler