Kars’ın yeteneklerinden müzik şöleni!

Kars’ın yeteneklerinden müzik şöleni!

45 kişilik dev orkestra ve koro, 90’lı yılların şarkılarını Kars halkına seslendirdi.

Volkan KARABAĞ

Fahrettin Kırzıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi, Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi ve Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan 45 kişilik dev orkestra ve koro, 90’lı yılların şarkılarını Kars halkına seslendirdi. Seyircilerin doyasıya eğlendiği konserde görev alan öğrencilerin ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite düzeyinde farklı öğrencilerden oluşması ve birbirlerine sağladıkları uyum dikkat çekti.

Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cemalettin Güven, Devlet Konservatuvarı Müdür Vekili Dr. Öğretim Üyesi Yavuz Selim Kafkasyalı, Fahrettin Kırzıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ali Kasım Bulut, Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Talip Oğultarhan, Okul Müdürleri, akademisyenler, öğretmenler, öğrenciler ve yerel halk katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Fahrettin Kırzıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ali Kasım Bulut yaptı. Bulut konuşmasında şunları ifade etti:

“Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi ve Fahrettin Kırzıoğlu BİLSEM ortaklığında hazırlanan üçlü protokolün ilk ürünü olan “Müzik Eğitimi, Müzikoloji ve Konservatuvar” söyleşisi ile “Kars’ın Yeteneklerinden Müzik Şöleni” isimli programımıza, Devlet Konservatuvarı, Güzel Sanatlar Lisesi ve BİLSEM adına hoş geldiniz diyorum.

Sözlerime Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK’ün; "Müzik, yaşamın bir parçası değil kendisidir. Yani "Hayat Müziktir." Müzik ile alakası olan tek varlık, insandır. Müziksiz bir hayat da zaten mevcut değildir." Sözleriyle başlamak istiyorum.

Bilindiği üzere Devlet Konservatuvarı da, Güzel Sanatlar Lisesi de, Bilim ve Sanat Merkezi de müzik alanında çalışmalar yürütmekte, geleceğin Müzik Öğretmenlerini, Sanatçılarını yetiştirmektedir. Bizler de ortak olan bu amaçlar etrafında toplanarak daha verimli çalışmalar yürütmek adına Sayın Rektörümüzün ve İl Milli Eğitim Müdürümüzün destekleriyle bir işbirliği protokolü imzaladık. Bu protokol ile güçlerimizi birleştirerek hem ilimizin hem de ülkemizin müzik kültürünü ileri seviyelere taşıyacak bireyler yetiştirmek, etkinlikler yapmak, projeler yürütmek istiyoruz. Kişiler geçici, kurumlar daimidir ilkesini temel aldığımız bu yolda kurum yöneticileri değişse de bu işbirliğinin devam edeceğini umut ediyoruz.

Sözlerimi yine Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK’ün bir sözüyle sonlandırmak istiyorum; ‘’Biz Batı musikisini saygıyla dinlediğimiz gibi, bizim musikimiz de bütün dünyada saygıyla dinlenilecek bir halde olmalıdır." Bizlerin de gayesi Ulu Önderin bu sözleriyle özetlenmektedir. Bu amaçlar doğrultusunda bize destek veren tüm yönetici, öğretmen, veli ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, şehrimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Katılımınız için teşekkür eder iyi seyirler dilerim.”

Bulut’un konuşmasının ardından Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdür Vekili Dr. Öğretim Üyesi Yavuz Selim Kafkasyalı, “Müzik Eğitimi, Müzikoloji ve Konservatuvar” konulu bir söyleşi yaparak öğrenci ve velilere kapsamlı bilgiler aktardı.

45 kişilik dev orkestra ve koro, 45 dakikalık 90’lı yılların ünlü eserlerini seslendirdikten sonra teşekkür belgelerinin takdimiyle etkinlik sona erdirildi.

kars’in-yeteneklerinden-muzik-soleni!-(1).jpgkars’in-yeteneklerinden-muzik-soleni!-(2).jpgkars’in-yeteneklerinden-muzik-soleni!-(3).jpgkars’in-yeteneklerinden-muzik-soleni!-(4).jpgkars’in-yeteneklerinden-muzik-soleni!-(5).jpgkars’in-yeteneklerinden-muzik-soleni!-(6).jpgkars’in-yeteneklerinden-muzik-soleni!-(7).jpgkars’in-yeteneklerinden-muzik-soleni!-(8).jpgkars’in-yeteneklerinden-muzik-soleni!-(9).jpgkars’in-yeteneklerinden-muzik-soleni!-(10).jpgqohg8102.jpgciig7189.jpgebme1137.jpgimg_7785.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler