Karslı dağcılardan Hocalı Şehitleri için bayrak töreni

Karslı dağcılardan Hocalı Şehitleri için bayrak töreni

Zirve Dağcılık Doğa Sporları Kulübü Kars İl Başkanı Alpay Korkmaz Başkanlığında oluşturulan zirve tırmanışı gerçekleştiren heyet, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev’i makamında ziyaret etti.

Tacettin DURMUŞ

Hocalı Şehitlerini, Nahçıvan’da bulunan 2 bin 426 rakımlı Haça Dağının zirvesinde anan Zirve Dağcılık Kars Şubesi, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Türkiye Başkonsolosu Mehmet Emin Kiraz’dan öperek teslim aldıkları Türk Bayrağını, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev’e teslim etti.

Tırmanış öncesi Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev’den Azerbaycan Bayrağını öperek teslim alan Zirve Dağcılık Doğa Sporları ekibi, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Türkiye Başkonsolosu Mehmet Emin Kiraz’a Nahçıvan’da teslim etmişti.

Zirve Dağcılık Doğa Sporları Kulübü Kars İl Başkanı Alpay Korkmaz Başkanlığında oluşturulan zirve tırmanışı gerçekleştiren heyet, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev’i makamında ziyaret etti. Ziyarette, Kars Zirve ekibi Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Türkiye Başkonsolosu Mehmet Emin Kiraz’dan teslim aldıkları ve Azerbaycan Bayrağı ile birlikte zirvede açtıkları Türk Bayrağını Başkonsolos Guliyev’e teslim ettiler.

Duygulu anların yaşandığı bayrak teslim töreninin ardından, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev zirve tırmanışı yapan dağcılara Azerbaycan Cumhuriyeti Kars Başkonsolosluğu adına teşekkür plaketi takdim etti.

Öte yandan Aralarında Azerbaycanlı dağcıların da bulunduğu Zirve Dağcılık Doğa Sporları Kulübü üyesi Kars, Iğdır, Ağrı, Tunceli, Adana, Ankara, Muğla, Kayserili dağcılar, Hocalı Şehitlerini anmak için 2,426 rakımlı Haça Dağı'na tırmandı.

Bu yıl 6’ıncısı düzenlenen ve geleneksel hale gelen zirve tırmanışında, Zirve ekibi dağcılar Azerbaycan'ın Hocalı kentinde 26 Şubat 1992'de şehit edilen 613 Azerbaycan Türkünü anmak amacıyla Nahçıvan'daki Haça Dağı'nın zirvesine tırmanış düzenlendi.

Zirve Dağcılık Doğa Sporları Kulübü Iğdır ve Kars il temsilcilikleri tarafından düzenlenen, Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu ve Iğdır Azerbaycan Iğdır Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliğini Yaşatma ve Destekleme Derneğince desteklenen zirve tırmanışına, Türkiye'nin farklı bölgelerinden Iğdır'a gelen 24 dağcı, Azerbaycan'a bağlı Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ne geçti. Dağcılar burada Azerbaycan'dan gelen 7 dağcıyla buluştu. Yaklaşık 7 saatlik tırmanışla zirveye varan ekip, inişe geçilmesinden 4 saat sonra Haça Dağı'nın eteğindeki Gal köyünde programı sonlandırdı.

Bölgenin tırmanılması en zor dağlarından biri olan Haça Dağı'nın zirvesine çıkan dağcılar, burada Hocalı Şehitleri için anma töreni düzenledi. Saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan törende, Azerbaycan ve Türkiye milli marşlarını okuyan dağcılar, "Hocalı şehitlerini rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyoruz" yazılı pankart arkasında bir araya geldi.  Dağcılar pankart ile birlikte Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev’den teslim aldıkları Azerbaycan Bayrağı ile Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Türkiye Başkonsolosu Mehmet Emin Kiraz’dan teslim aldıkları Türk Bayrağını zirvede birlikte açtı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler