Karslı demirci Hz. Ali’nin kılıcı Zülfikar’ın modelini yaptı

Karslı demirci Hz. Ali’nin kılıcı Zülfikar’ın modelini yaptı

Kars’ın Selim İlçesinde demircilik yapan Latif Baytar, çatal başlı olan Hz. Ali’nin kılıcı Zülfikar’ın bir modelini yaptı.

KARS HAKİMİYET

Y

Yaklaşık 2 günlük çalışma ile yapılan Zülfikar modeli Kılıcı gerçek ölçülerine uygun standartlarda demir atölyesinde dövüldü.

İzlediği bir televizyon programından esinlenerek kendisinin de Hz. Ali’nin kılıcı Zülfikar’ın bir modelini yapabileceğine inanan Demirci Latif Baytar, “Televizyonda kılıçlar ile ilgili bir program vardı, programda Peygamberlerin ve Padişahların kullandıkları kılıçları anlatıyorlardı. Oradan esinlenerek yayınlanan programda anlatılan gerçek boyut ve ebatlarına göre bir Zülfikar modeli kılıç yapayım istedim.” dedi.

Programda verilen boyut ve ebatlara göre yaklaşık yedi karış uzunluğu ve bir karış genişliğinde yaklaşık 2 gün çalışma sonucu Zülfikar modeli kılıcının tamamlandığını ifade eden Baytar, “Benim yaptığım Zülfikar Kılıcı modeli sert metalden oluşuyor. Demiri kestikten sonra, parlattım ve nikelajdan geçirdim. Daha sonra vernik atarak yazılarını yazdım ve sap taktım.” diye konuştu.

Baytar, yaptığı Zülfikar Kılıcını çok sevdiğini ve bu yüzden o modelde yaptığı kılıcı bir arkadaşına hediye edeceğini de sözlerine ekledi.

karsli-demirci-hz.-ali’nin-kilici-zulfikar’in-modelini-yapti-(1).jpgkarsli-demirci-hz.-ali’nin-kilici-zulfikar’in-modelini-yapti-(2).jpgkarsli-demirci-hz.-ali’nin-kilici-zulfikar’in-modelini-yapti-(3).jpgkarsli-demirci-hz.-ali’nin-kilici-zulfikar’in-modelini-yapti-(4).jpgkarsli-demirci-hz.-ali’nin-kilici-zulfikar’in-modelini-yapti-(5).jpgkarsli-demirci-hz.-ali’nin-kilici-zulfikar’in-modelini-yapti-(6).jpgkarsli-demirci-hz.-ali’nin-kilici-zulfikar’in-modelini-yapti-(7).jpgkarsli-demirci-hz.-ali’nin-kilici-zulfikar’in-modelini-yapti-(8).jpgkarsli-demirci-hz.-ali’nin-kilici-zulfikar’in-modelini-yapti-(9).jpgkarsli-demirci-hz.-ali’nin-kilici-zulfikar’in-modelini-yapti-(10).jpgkarsli-demirci-hz.-ali’nin-kilici-zulfikar’in-modelini-yapti-(11).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler