Karslı esnaf dolmuş saatlerine tepkili

Karslı esnaf dolmuş saatlerine tepkili

KOTODER Başkanı Şahin, Kars şehir merkezi giderek sönüyor.

Tacettin DURMUŞ

Kısa adı KOTODER olan Kars Oyunları Türküleri ve Ozanları Derneği Başkanı gazeteci-yazar Salih Şahin, şehir içi dolmuşların gece sefer yapmaması yüzünden çok sayıda işyerinin iş yapamaz duruma geldiğini söyledi.

Bu durumdan kaynaklı sosyal ve kültürel etkinliklerin de olumsuz etkilendiğine dikkat çeken Şahin, şehir içi dolmuşların saat 21:00’den sonra sefer yapmadığını bu durumun şehrin sosyal, kültürel ve ticari yönüne olumsuz etki yaptığını ileri sürdü.

KOTODER başkanı gazeteci-yazar Salih Şahin, “Bu yüzden saat 21.00’den sonra ticari potansiyelin  sönükleştiğine de dikkat çekerek,  turizm, kültür  ve sosyal etkinliklerin de zarar gördüğünü söyledi.

Kars’ta üniversite öğrencilerinin önemli bir potansiyel oluşturduğunu hatırlatan Şahin, “Öğrenciler saat 21:00’den sonra şehri terk ediyor. Çünkü dolmuş yok. Ayrıca kenar mahallelerde oturan vatandaşlar da akşam saatlerinde şehirden ayrılmak zorundadır. Köpeklerin ve kurtların saldırısına karşı yaya gidemiyorlar. Taksi ücretlerini de göze alamıyorlar. Üniversite öğrencileri üniversite çevresindeki yurt yakınlarına gidiyor ve geç saatlere kadar eğleniyorlar. Şehir içinde esnaflar da işyerlerini erken kapatıyor” diye konuştu.

Şahin öğrencilerle vatandaşların dolmuş saatlerine göre sinemaya gittiğini, eğlendiğini kültürel etkinliğe katıldığını hatırlatarak, “Kars artık turizm şehridir. Saat 24:00’e kadar dolmuş olmalı. Bu durum sosyal ve kültürel etkinliklere olumsuz yansıyor. Şehir üniversite çevresine kayıyor. Şehir içi esnafı şikayetçidir. Üniversite yakınlarında geç saate kadar eğlence yerleri devam ederken şehir içi sönükleşiyor. Vatandaşlar işlerini takip edemiyor. Ayrıca mahkemede işi olan kişiler taksi tutmak zorunda kalıyor. Çünkü Adalet Sarayına dolmuş yok. Bu da ayrı bir ayıbımızdır” diye sözlerini sürdürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler