Karslı esnaflardan “kolonyalı” önlem!

Karslı esnaflardan “kolonyalı” önlem!

Karslı esnaflar, koronavirüse karşı kolonya önlemi aldı. Müşteriler önce kolonya ile ellerini dezenfekte ediyor, sonra alışveriş yapıyor.

KARS HAKİMİYET

Yeni tıp koronavirüs (Kovid-19) salgını Türkiye’de etkisi göstermeye başlamasının ardından Kars’ta da kamu kurum ve kuruluşlarında olduğu gibi özel sektör de önlemlerini artırdı.

Kars’ta esnaflar müşterilerini hastalıktan korumak için hem işletmelerini dezenfekte ediyor hem de alışveriş öncesi ve sonrası müşterilere kolonya ikram ediyor. Kolonya ile ellerini dezenfekte eden müşteriler, daha sonra alışveriş yapıyor.

Müşterilere kolonya ikram etmenin Kars’ta bir gelenek olduğunu ifade eden işletme sahipleri, “Biz her müşterimize alışverişinden sonra ikram ederdik ancak şimdi hem alışveriş öncesi hem de alışveriş sonrası ikram ediyoruz. Koronavirüs’e karşı devletimizin aldığı tedbirler mevcut bizim de bu tedbirlere hem riayet etmemiz hem de elimizden geldiği kadar yardımcı olmamız gerekiyor. Kolonya bizim kültürümüzde var.” dediler.

Bu uygulamadan son derece memnun olduklarını ifade eden vatandaşlar ise, “Güzel ve başarılı bir çalışma. Elimizi sürekli dezenfekte ediyoruz. İşyerleri sahiplerine teşekkür ediyoruz.” ifadesini kullandılar.

karsli-esnaflardan-“kolonyali”-onlem!-(4).jpgkarsli-esnaflardan-“kolonyali”-onlem!-(1).jpgkarsli-esnaflardan-“kolonyali”-onlem!-(2).jpgkarsli-esnaflardan-“kolonyali”-onlem!-(3).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler