Karslıların gözü kulağı Karakurt yolunda

Karslıların gözü kulağı Karakurt yolunda

Kars halkı, 750 milyon liraya mal olan Sarıkamış-Horasan bölünmüş yolunun ulaşıma açılmasını dört gözle bekliyor.

Tacettin DURMUŞ 

Hava şartlarının geçmiş yıllara oranla mevsim normallerinin oldukça üzerinde iyi geçmesi nedeniyle çalışmaların aralıksız devam ettiği Karakurt yolunun açılması ile birlikte bölge halkı özlemle beklediği rahatlığa kavuşacak.

Geçtiğimiz ay 65. Hükümette Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Tarım ve Orman Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kars Valisi Türker Öksüz ve AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın’ın, Karakurt Yolunda incelmelerde bulunmalarının ardından verdikleri müjdenin vakti geldi. Yolun önümüzdeki günlerde ulaşıma açılacağı öğrenildi. 

Milletvekilleri Arslan ve Kılıç, yapılan incelemenin ardından yaklaşık 46 kilometre uzunluğunda olan ve 5 viyadüğün bulunduğu modern yolda yapım çalışmalarının aralıksız devam ettiği belirtilerek, Kasım ayının sonlarına doğru Sarıkamış-Horasan yolunun ulaşıma açılacağının müjdesi vermişti. 

Yapım çalışmalarının sürdüğü bölgede eski yolu kullanan vatandaşlar artık yeni yolun bir an önce ulaşıma açılmasını istiyor. Her yıl bu zamanlarda kış şartlarının yaşandığı bölgede hava şartları inşaat sezonunu etkilemezken, yaklaşan kış nedeniyle yolun ulaşıma açılmaması durumunda eski yolun çile yolu olmasından korkuyor. 

Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Artvin ile komşu ülkeleri de biri birine bağlayan yolun kış gelmeden bir an önce açılmasını isteyen sürücüler, yolun açılması ile birlikte ulaşımın sorunsuz ve daha rahat olacağını söylüyor.

Öte yandan, bilindiği gibi toplam uzunluğu 46 kilometre olan Sarıkamış, Horasan, Karakurt yolunun 23 kilometresi Erzurum, 23 kilometresi ise Kars il sınırları içerisinde bulunuyor. Bölgeye can verecek olan yol Erzurum ve Kars Karayolları bölge müdürlükleri marifetiyle ortaklaşa yürütüyor. Yaklaşık maliyeti 750 milyon lira mal olan ve içerisinde 5 tane toplam uzunluğu bin 780 metre olan viyadüğün bulunduğu, çift şeritli, yüksek kaliteli ve BSK ile standardı çok yüksek olacak yol bölgeye can verecek.

karslilarin-gozu-kulagi-karakurt-yolunda-(1).jpgkarslilarin-gozu-kulagi-karakurt-yolunda-(2).jpgkarslilarin-gozu-kulagi-karakurt-yolunda-(4).jpgkarslilarin-gozu-kulagi-karakurt-yolunda-(7).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler