Karslıların sorunlarına jet çözüm!

Karslıların sorunlarına jet çözüm!

Kars Belediyesi, faaliyete geçirdiği Çözüm Merkezi’nde Karslıların sorunlarına ivedilikle çözüm buluyor. Çözüm Merkezi yaklaşık 70 günde 2 bin 493 talebi olumlu sonuçlandırdı.

Volkan KARABAĞ / KARS HAKİMİYET

Kars Belediyesi Çağrı Merkezi, belediyecilik ile ilgili her türlü istek, şikayet veya önerileri hızlı bir şekilde kayıt altına alıp çözüm sunabilmek için Karslı vatandaşlarla, belediye arasında adeta iletişim köprüsü kurmaya devam ediyor. Çağrı Merkezinde bilgisayar teknolojisi kullanılarak hizmet sunuş yöntemini vatandaşımızın yaşamını kolaylaştıracak şekilde dizayn ederek, sözlü veya yazılı talepleri bir iş emrine dönüştürerek hızlı hizmet veriyor.

Vatandaş istek, şikayet veya önerisini Çözüm Masasına 444 71 13 nolu çağrı merkezinden, 0537 713 10 66 nolu whatsapp ihbar hattından veya [email protected] mail adresinden ulaştırabiliyor.

26 Nisan 2019 tarihinde kurulan Kars Belediyesi Çözüm Merkezi aradan geçen yaklaşık 70 gün içerisinde vatandaşın 3 bin 164 istek, şikayet veya önerisini aldı. 2 bin 493 çağrıya olumlu, 671 çeşitli nedenlerle olumsuz cevap veren Kars Belediyesi Çözüm Merkezini 2 bin 402 erkek, 762 kadın aradı.

Gazetemize açıklama yapan Kars Belediyesi Çözüm Merkezi Sorumlusu Metin Çaylar, “Çözüm Merkezi Karslı vatandaşlarımızın sorununu yerinde ve zamanında çözmek için kurulmuştur. Vatandaşlarımız için oluşturulan çağrı, e-mail ve Whatsapp ihbar hattı, entegreli hizmet talebi sunmaktadır. Çözüm Merkezi kuruluşundan itibaren kendi bünyesinde çalışan 10 halk temsilcisi, 1 takım lideri ve 1 birim sorumlusu olarak vatandaş ve Kars Belediyesi arasında vizyonuna uygun sosyal ve halka açık, halkın sorunlarını birebir dinleyip anında çözüme ulaştırmak için çalışmalarına 7/24 devam etmektedir.” dedi.

Çözüm Merkezi ile iletişime geçen her vatandaşın talebi anında alınarak ilgili birim müdürlüklerine yönlendirme yapıldığını kaydeden Çaylar, “Alınan taleplerce en kısa sürede geri dönüş yapmak için birimlerle her an irtibat halinde olup çalışma yürütüyoruz. Talebe ilişkin geri dönüş yapan halk temsilcileri ilgili birimin yoğunluğuna göre 1 saat veya en geç 2 saat olmak üzere birimlerin çalışmayı bitirmesini takip etmektedir. Çözüme ulaşan veya ulaşmayan vatandaşlarımızın memnuniyeti Çözüm Merkezimiz tarafından gözlemleniyor.” ifadesini kullandı.

Çaylar, Kars Belediyesi Çözüm Merkezi’ne en çok gelen taleplerin başında logar tıkanıklığı, sokak hayvanlar, cadde temizliği, polen üreten ağaçlar, festival, konser, tiyatro veya kurslar hakkında bilgi almak olduğunu da sözlerine ekledi.

Çağrı Merkezinde yaklaşık 70 günde toplam 33 bin 950 dakika konuşma gerçekleştirdiklerini de dile getirene Çaylar, “Çözüm Merkezimizde 8 harici ve 160 dahili hat ile günlük ortalama 485 dakika telefon görüşmesi yapıyoruz. Çözüm Merkezimiz açıldığından itibaren toplam 33 bin 950 dakika telefon görüşmesi gerçekleştirdik.” diye konuştu.

Çaylar, Çözüm Merkezinde Çözüm Masası da kurduklarını, buraya gelen vatandaşların sorunlarını ve taleplerini bir form halinde aldıklarını ve çözümü için ilgili birimlere ilettiklerini de kaydetti.

karslilarin-sorunlarina-jet-cozum!-(2).jpgkarslilarin-sorunlarina-jet-cozum!-(1).jpgkarslilarin-sorunlarina-jet-cozum!-(3).jpgkarslilarin-sorunlarina-jet-cozum!-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler